Thylin: "Vi har en balanserad VM-trupp"

Att Marcus Rohdén valdes före Ken Sema i VM-truppen överraskade många, men Stefan Thylin förstår beslutet.

Många tycker det är tråkigt att Janne Andersson inte bjöd på några spektakulära överraskningar när han presenterade sin VM-trupp. Jag är tråkig nog att tycka att det är bra.
Vi behöver inga överraskningar en månad före VM. Vi behöver en trupp och ett lag som är i balans och det har vi.

Ja, jag hade gärna sett Ken Sema i truppen, eftersom han kan utmana och överrumpla sina motståndare, men nej, jag kan inte hävda att Janne gjorde fel när han valde Marcus Rohdén, som kan spela på båda kanterna och i mitten.

Truppen innehåller i övrigt precis de spelare som Janne satsat och litat på i kvalet, med täckning på alla positioner: åtta försvarare, åtta mittfältare och fyra anfallare. Individuellt sett ska Sverige inte ha en chans att gå långt i VM, men Sverige skulle heller inte ha en chans mot Frankrike och Italien i kvalet och ni minns hur det gick.

Det stora frågetecknet är den mångsidige kreatören Albin Ekdal. När han är hel och frisk kan han styra spelet, men tyvärr har han sällan varit hundraprocentig de senaste åren. Låt oss hoppas att han kan genomföra en turnering utan att hämmas av skador.

Robin Olsen skadade axeln i slutet av februari och saknar matchträning, men har nu fyra veckor på sig att hitta formen och tajmingen. Hans erfarenhet är betydelsefull.
Nu ser vi fram emot landskamperna i juni, mot Danmark och Peru. Då vill vi se att samarbetet mellan Marcus Berg och Ola Toivonen fungerar och då får gärna Emil Forsberg bjuda på några spektakulära överraskningar.

Upplagt av: Stefan Thylin