Granqvist blir lagkapten i Herrlandslaget

Andreas Granqvist ersätter Zlatan Ibrahimovic som lagkapten i det svenska Herrlandslaget.

Det svenska Herrlandslaget har fått en ny lagkapten: Andreas Granqvist.
- Det var ett självklart val. Jag har träffat på Andreas flera gånger tidigare i karriären. Han är både sympatisk och en ledarfigur som redan tar stort ansvar i landslaget, säger förbundskapten Janne Andersson.

Förbundskapten Janne Andersson arbetar just nu med att formera sina styrkor inför, först och främst, det stundande VM-kvalet. Bland annat ägnar han en stor del av tiden till att resa runt, träffa och föra samtal med såväl spelare som ledare.

Därmed fick han anledning att redan nu också tillfälle att utse sin nye lagkapten:
Andreas Granqvist.
- Det var det givna valet. Jag behövde knappt fundera någonting på det. Han är kommunikativ, tar stort ansvar och står för en "fighting spirit" som jag gillar, säger Janne Andersson och fortsätter:
- Jag tror på spelarnas delaktighet i det vi håller på med, att vi är överens om vad vi gör. Dessutom är det viktigt att vi delar samma värderingar och har samma grundsyn. Det känner jag att Andreas och jag har.

För Andreas Granqvist är rollen som lagkapten inte ny. Han har burit bindeln i klubbar som Helsingborg, Groningen, U21-landslaget och sin nuvarande klubb FK Krasnodar.
Och nu alltså - efter Zlatan Ibrahimovic - även för det svenska landslaget.
- Det är en otroligt stor ära att vara lagkapten för landslaget. Jag är väldigt tacksam för att Janne frågade och jag ser verkligen fram emot uppdraget.

I både Janne Andersson och Andreas Granqvists ögon utgör lagkaptensrollen den viktiga länken mellan spelarna och förbundskaptenen.
- Och för mig handlar det om att leda, pusha och dirigera laget på ett sätt som gör att vi åstadkommer resultat, avslutar Andreas Granqvist.

Andreas Granqvist

Ålder: 31.
Klubbar: Påarps GIF, Helsingborgs IF, Wigan, Groningen, Genoa, Krasnodar.
Landskamper: 55.
Antal mål i landslaget: 3.