Sveriges grupp i VM

VM är lottat och Sverige hamnade i grupp F tillsammans med Sydkorea, Tyskland och Mexiko.

Sverige möter Sydkorea i sin premiärmatch i VM 2018. Därefter väntar Tyskland och till sist Mexiko. Det stod klart efter lottningen på plats i Moskva under fredagen.
- Helt okej. Det är klart att Tyskland är favoriter men en helt okej grupp, analyserar lagkaptenen Andreas Granqvist i SVT.

Under fredagen lottades sommarens VM i Ryssland. Sverige, som var i seedningspott 3 lottades mot Sydkorea, Tyskland och Mexiko. För svensk del börjar VM klockan 14.00 måndagen den 18 juni mot Sydkorea i Nizhny Novogorod.

Fem dagar senare, lördagen den 23 juni klockan 20.00 i Sotji, väntar regerande världsmästarna tillika ettan på FIFA:s världsranking Tyskland. Till sist reser det svenska landslaget vidare till Jekatrinburg för att spela mot Mexiko klockan 14.00 den 27 juni i Jekatrinburg.

- En helt okej grupp får man väl säga, trots att vi har Tyskland som jag verkligen inte ville möta. Men dom andra två länderna har vi bra chans mot, säger Albin Ekdal till SVT.

För förbundskaptenen Janne Andersson börjar planeringen inför mästerskapet i Ryssland på riktigt nu.
- Nu vet vi vilken grupp vi har, det är skönt att förhålla sig till. Det är inget önskemotstånd eller mardrömsmotstånd, vi kan bara konstatera vad vi har att vänta, säger förbundskaptenen i SVT.

Lagkaptenen Andreas Granqvist har målet klart för sig och Sverige i VM.
- Vi går in (i VM) med att vi ska ta oss vidare från gruppen, säger han till SVT och betonar att tron och vetskapen om skickligheten i det svenska landslaget är stor:
- Vi har tagit oss vidare från en tuff grupp. Vi har ett riktigt bra lag. Alla tror på varandra och alla kämpar, säger han och Ekdal fyller i:

- Det har ju gått så pass bra i kvalspelet. Vi kom före Nederländerna och slog ut Italien. Alla tror på vår organisation och tror på varandra. Då kan man göra bra saker tillsammans.

VM-grupperna

Grupp A
Ryssland
Saudiarabien
Egypten
Uruguay

Grupp B
Portugal
Spanien
Marocko
Iran

Grupp C
Frankrike
Australien
Peru
Danmark

Grupp D
Argentina
Island
Kroatien
Nigeria

Grupp E
Brasilien
Schweiz
Costa Rica
Serbien

Grupp F
Tyskland
Mexiko
Sverige
Sydkorea

Grupp G
Belgien
Panama
Tunisien
England

Grupp H
Polen
Senegal
Colombia
Japan

Senaste nytt: Herrlandslaget