Herrarna laddar om inför Rumänien


Herrlandslaget möter Rumänien på bortaplan på tisdag kväll. Den svenska truppen flyger in till matchorten Craiova måndag förmiddag och genomför en träning på plats under kvällen.
Man reser dit utan Christofer Nyman, som lämnat truppen på grund av en ljumskskada. Isaac Kiese Thelin, som varit småkrasslig de senaste dagarna, reser däremot med till matchen.

Isaac Kiese Thelin har vilat från flera av veckans träningspass. På söndagen var han den enda som snörde på sig fotbollsskorna i samband med lagets återhämtningsträning på Friends Arena. Han genomförde ett eget pass när övriga mestadels joggade eller cyklade.
– Jag känner mig bättre, men stressar inte fram något.

Isaac Kiese Thelin.

Han har visat fin form en längre tid och gjort många mål efter utlåningen till Waasland-Beveren. Förklaringen till att det lossnat med målskyttet låter enkel när han beskriver den.
– Jag har fått mycket förtroende från tränarna, vi har spelat bra och jag har ändrat fokus lite och tänker mer fotboll.

Ola Toivonen, som har begränsat med speltid i Toulouse, spelade hela matchen mot Chile igår. Han såg allt annat än ringrostig ut och gjorde också Sveriges 1-1-mål.
– Nyttig match för oss och väldigt nyttigt att få stöta på ett sydamerikanskt lag, säger han.
– Benen är lite möra, men det går bort med lite massage. Kul att spela igen.
(mer från Toivonen om Sverige-Chile i spelaren ovan.)

Förbundskapten Janne Andersson aviserade redan för 10 dagar sedan när han tog ut truppen till matcherna mot Chile och Rumänien att avsikten var att spela med två olika elvor i de båda matcherna. En plan som fortfarande gäller efter att matchen mot Chile är avklarad.

– Ja, det gäller fortfarande. Vi byter hela elvan så att de som har varit med den här veckan ska få chansen att visa upp sig. Det har blivit bra tidigare och jag hoppas det blir så även nu att de tar den chansen, säger Andersson och fortsätter:
– Men det är klart, osvuret är bäst. Vi får se hur det blir med Isaac så att det inte blir något bakslag, men är han pigg kommer han och John (Guidetti) att starta tillsammans.

Rumänien-Sverige har avspark på Ion Oblemenco-stadion i Craiova tisdag klockan 20.30. Matchen sänds i TV4.