Förlust även i Rumänien

Sverige inkasserade förlust även i den andra matchen på marssamlingen. Rumänien vann med matchens enda mål på en svårspelad plan i Craiova.
- Det var tufft, lite lotteri hur bollen studsade. Men det var lika för båda lagen så vi ska inte skylla på det. Allt stämde inte idag, konstaterade Isaac Kiese Thelin direkt efteråt.

Janne Andersson hade sin vana trogen i träningskamperna vaskat om rejält och presenterat en helt färsk startelva jämfört med föregående match. Även Rumäniens Cosmin Contra mönstrade sju nya namn jämfört med senaste uppställningen.

Sverige ställde upp i det nya helblåa stället mot ett helgult Rumänien på nya fina arenan i Craiova. I en match som var den sista innan VM-truppen ska nomineras 15 maj.

Svenskarna inledde lovande och Pontus Jansson hade ett utmärkt nickläge på matchens första hörna direkt i inledningen. Det inledande svenska övertaget mattades dock successivt av, delvis beroende på en svårspelad vinterplan men man hamnade också för djupt i banan långa stunder.

- Efter hand blev det svårare och svårare att spela. I paus pratade vi om att spela mer i djupled. Det blev för mycket spel på fötter i den första halvleken, säger Janne Andersson som nog inte fick det test han spetsat in sig på - för det var omständigheterna för besvärliga.

Sverige inledde även andra halvlek bäst men ett tidigt rumänskt byte gav hemmalaget injektion. I 57:e minuten lyfte Chipciu bollen tvärsöver det svenska straffområdet och borta till höger tog inhoppande Rotariu emot och lade bollen till rätta för vänstern. Avslutet satt kliniskt vid Johnssons högra stolpe. Målet var energigivande för de gulklädda.

Visst fick Sverige några få chanser att utjämna i den chansfattiga tillställningen men närmre än ett avslut från nära håll av Ola Toivonen kom man inte.

- Målet kom som en kalldusch. Jag tycker vi började bra även i andra halvlek och de hade väl egentligen inte skapat någonting före målet, konstaterade Janne Andersson.

- Vi klarade helt enkelt inte att vända det sedan. Det var svårt och man kan egentligen inte dra några större växlar på det en dag som idag, sa Janne lätt frustrerad direkt efter matchen.

Sverige-Danmark

Sverige-Peru