Sent segermål för Chile

Svenska och chilenska supportrar trotsade den svenska vintern, fyllde Friends Arena (48.134) och fick se en landskamp där Chile med ett sent mål kunde avgå med segern 2-1 (1-1). Alexis Sánchez blev historisk som meste chilenske landslagsspelare i sin 120:e match och fick äran att assistera till segermålet!

Det var en lite trevande första halvlek, som blixtrade till i mitten.
I 22:a minuten fick banans bäste så långt, Chiles Arturo Vidal, perfekt vristträff på halvvolley på en vänsterhörna och gästerna hade ledningen.

Sverige satte upp ett perfekt anfall på avspark efter det målet. En rättvänd Emil Forsbergiscensatte det som gav Ola Toivonen skottläget till 1-1, kliniskt placerat bakom Herrera i det chilenska målet. Matchovane Toivonen levererade till glädje för hemmapubliken som var nästan lika glada minuten efter när ett chilenskt mål korrekt dömdes bort för offside.

Janne Andersson tänkte uppenbarligen inte "byta sönder" matchen. Ett spår som Chiles förbundskapten Reinaldo Ruedas, colombianen som gjorde sin första match med laget, också var inne på. Det var intakta elvor som inledde andra halvlek.

Kontentan av matchen blev att det svenska grundspelet, inte minst försvarsmässigt, sattes. Men i slutminuten grumlades den svenska nöjdheten och Chile som fört matchen i andra halvlek kunde tämligen rättmätigt avgå med segern till slut.

Alexis Sanchez, som satte nytt chilenskt rekord med sin 120:e A-kamp för 'La Roja', byggde upp det som skulle knäcka Sverige denna kväll. Alexis avslut på övertid räddades av Nordfeldt och Marcos Bolados, debutanten, kunde pricka in 1-2 med bara minuter kvar.

- Kändes lite onödigt. Synd bara att vi förlorade när vi kände att vi hade kontroll på det. Men det är ett bra lag vi möter. Allt cred till dem, till slut orkar vi inte orka hålla ihop det, säger Ola Toivonen erkännande direkt efter matchen.

Sverige-Danmark

Sverige-Peru