EM: 1,2 miljarder kronor i potten

Det är inte bara den sportsliga äran som står på spel i EM. Vid 2004 års slutspel har UEFA tilldelat en större pott i prispengar än någonsin tidigare. Allt som allt handlar det om 200 miljoner schweizerfranc (CHF) vilket till rådande kurs motsvarar nära 1,2 miljarder kronor. Slutsegraren kan komma upp i 28,5 miljoner CHF medan alla deltagande nationer är garanterade minst 7,5 miljoner.

EM: Frisk & co dömer Portugal-Holland

Det svenska domarteamet Anders Frisk, Kenneth Petersson och Peter Ekström får ett fjärde uppdrag i den pågående EM-turneringen. Svensktrion tar hand om semifinalen mellan Portugal och Holland i Lissabon.

EM: Sverige utslaget efter straffar

Efter 120 minuters fotboll, en boll i ribban, en boll i stolpen och 12 straffsparkar tog EM 2004 slut för Sverige. Efter en stentuff match där mycket lite skilde lagen åt lyckades Holland vinna straffsparksläggningen, och bryta sin "förbannelse".
Andreas Isaksson gjorde en kanonmatch i mål, det svenska försvaret tystade några av Europas bästa anfallare, och framåt hade både Henrik Larsson och Fredrik Ljungberg avslut i virket under förlängningen - men Holland drog till slut det längsta av lyckans strån.
Straffsparksläggningens slut - Sverige 4, Holland 5

Webb-tv från svenska EM-lägret

I samarbete med Spelkanalen presenterar vi dagliga videoinslag från det svenska lägret nere i Portugal.
Reporter är Marika Eriksson och kameraman är Roger Backlund.
Filmerna är i real media-format vilket kräver Real Player. Programmet kan laddas ner utan kostnad från denna sida.
Om filmen inte startar automatiskt, högerklicka i filmrutan och välj "Spela upp" (Play).

EM: "Vi måste vara med från start"

LagerbäckSverige anlände till Algarve med dryga dygnet kvar till kvartsfinalen mot Holland.
- Vi möter ett komplett lag med en tydlig spelidé men vi är inte oroliga. Det gäller att att få igång vårt spel och att vi är med från start den här gången. Nu är det cup och allt kan hända, säger förbundskapten Lars Lagerbäck.

EM: Zlatan & Henke - bättre för varje dag

På torsdagen var det Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic som mötte det stora pressuppbådet på en golfrestaurang i närheten av EM-lagets hotell Quinta da Marinha. Två spelare som är väl bekanta med holländsk fotboll, inför kvartsfinalen mot Holland i Algarve på lördag - Zlatan som hyllat proffs i Ajax och Henke efter sin tid i Feyenoord.

EM: Biljetter/Resor till kvartsfinalen i Algarve

Svenska supportrar kommer att kunna köpa biljetter till lördagens kvartsfinal på plats i Algarve. Svensk personal finns på plats och på samma ställe kan även förbeställda vouchers bytas till biljetter.
Det finns även resepaket från Arlanda till Algarve med avfärd den 26 juni.
Vi vill på förekommen anledning passa på att varna för all icke-officiell biljettförsäljning. Ett antal svenskar som köpt biljett genom andra kanaler har redan portats vid arenorna i Lissabon och Porto.

Sverige-Holland genom tiderna

18 landskamper har spelats mellan Sverige och lördagens motståndare i EM-kvarten. Statistiken är jämn, med sju svenska segrar och åtta holländska. Det senaste mötet i ett stort mästerskap var i VM 1974, då 'Åby' Ericssons landslag spelade 0-0 mot totalfotbollens riddare Cruyff, Neeskens och Rep.
På lördag får det dock inte bli oavgjort, då gäller 'silver goal' och straffar. När det gäller straffsparksläggningar har Holland för övrigt ett historiskt rekord i stora mästerskap...
Visa fler nyheter
Visa alla nyheter