Thylin: Fabio Cannavaro VM:s kung

Vi hade två VM-kungar före finalen. Den ene abdikerade efter 110 minuter. Kvar stod Fabio Cannavaro med pokalen, den store lille ledaren, symbolen för ett landslag som vunnit fotbollsvärldens respekt.

Italien världsmästare - efter straffdrama

Italien är världsmästare i fotboll. Finalen mot Frankrike stod 1-1 (1-1) efter full tid. Förlängningen slutade mållös. Samtliga straffar satt - utom David Trezeguets. Fabio Grosso slog in den avgörande till slutresultatet 6-4.

Bosse Karlsson observatör i VM-finalen

Inga svenskar kommer att beträda planen under VM-finalen mellan Frankrike och Italien. Men vid sidan av får svenske domarbasen Bosse Karlsson en viktig roll. Han är uttagen som observatör.

Argentinaren Elizondo dömer VM-finalen

Han var den förste domaren att blåsa till spel i VM 2006. Och den argentinske läraren Horacio Elizondo blir även den sista. Han har nämligen fått äran att döma söndagens final mellan Italien och Frankrike.

Thylin: Tyskland och Frankrike spelar final

"VM-final på Olympiastadion i Berlin den 9 juli: Tyskland-Frankrike. Det finns flera skäl till att jag tippar det. Två av dem heter Michael Ballack och Miroslav Klose", skiver Stefan Thylin.

VM: Beckenbauer tackar svenska supportrar

Franz Beckenbauer (ordförande i organisationskommittén för VM 2006) tackar i ett brev till Svenska Fotbollförbundet för Sveriges deltagande i VM 2006. Ett alldeles särskilt omnämnande får alla de svenska supportrar som följde landslaget i Tyskland.

Stefan Thylin: "Zlatan varken frågan eller svaret"

Frågan borde varit: kan vi hålla positionerna i försvarsspelet mot VM:s snabbaste och rörligaste anfallspar, Miroslav Klose och Lukas Podolski? Inom loppet av 12 minuter fick vi två förödande svar.
Visa fler nyheter
Visa alla nyheter