VM: Beckenbauer tackar svenska supportrar

Franz Beckenbauer (ordförande i organisationskommittén för VM 2006) tackar i ett brev till Svenska Fotbollförbundet för Sveriges deltagande i VM 2006. Ett alldeles särskilt omnämnande får alla de svenska supportrar som följde landslaget i Tyskland.

Beckenbauer skriver:
"Jag skulle särskilt vilja tacka de oräkneliga, passionerade och vänliga supportrarna från Sverige, varav många firade tillsammans med tyska supportrar efter åttondelsfinalen i München. Sverige berikade turneringen och bidrog stort till den fantastiska atmosfären under VM 2006."
Polisen berömmer också
Även polisen i Harburg har gått ut och prisat de "föredömliga svenska fotbollsfansen".
Supportersammanslutningen Camp Sweden använde en camping utanför Hamburg som "base camp" under vm-slutspelet och runt 2000 svenska supportrar nyttjade den som utgångspunkt för vm-visiten. På onsdagen gick den lokala polisen i Harburg ut och berömt de svenska supportrarnas uppträdande.
Dagligen har polisen patrullerat platsen, bekantat sig med svenskarna och försökt hjälpa till med råd och tips. Alltid blev de vänligt bemötta och inte en gång behövde man ingripa polisiärt, vare sig vid firandet av svenska framgångar eller i besvikelsens stund.
Sverige-Paraguay i Berlin