VM: Stenman tycker till om Tyskland

Fredrik Stenman, det enda Tysklandsproffset i den svenska truppen, har sina idéer om hur det tyska laget ska besegras.
- Jag tycker inte Tyskland satts på några svårare prov hittills under VM och försvarsspelet imponerade inte i matchen mot Costa Rica. Jag hoppas vi kan hålla uppspelen på marken och att Ljungan utmanar Friedrich ordentligt. Friedrich är en klok och duktig spelare men spelar vi riktigt tufft mot honom kan han få det svårt. Han är inte bollvinnartypen.

Fredrik kan väl knappast beskyllas för att vara Tysklands-expert efter bara sex månader i Bayer Leverkusen men han har ändå ganska bra koll på de tyska spelarna. Hans lagkamrater Schneider och Novotny spelar dessutom i det tyska laget.
Fredrik tycker Tysklands vänsterkant sett riktigt bra ut.
- Jag har ju sett Schweinsteiger och Lahm i Bayern München. Då var de bra men till VM har samspelet blivit ytterligare några snäpp bättre.

Klose har varit i princip hundraprocentig i VM och även Ballack är ju en världsspelare.

- Men jag tycker nog ändå inte riktigt att han fått ut allt sitt kunnande hittills.

Får vi ett tips, hur går det i matchen?
- Det blir 2-0 till Sverige. Kim sätter ett och Zlatan ett om han får spela.

Exakt hur sugen är du själv på att spela?
- Jag skulle ge bra mycket för att få spela. Förutom att det råkar vara värdnationen vi möter är dessutom arenan fantastisk, med stora, branta läktare nära plan. Det kommer att bli riktigt bra drag.

Skulle du kunna tänka dig att lägga en straff om matchen avgörs på det sättet?
- Ja, det skulle jag.

Fredrik tillhörde den grupp spelare som tränade igår eftermiddag. De som spelade mot England var befriade men undantag av några av inhopparna. Träningen höll ganska hög intensitet.

- Det är trots allt VM och det är ganska lätt att hålla humör och intensitet uppåt. Men det är helt klart en utmaning att hålla sig skärpt hela tiden. Vi har varit samlade i en månad nu - reser, bor på hotell, tränar, äter. Allt är upplagt för att kunna prestera maximalt i matcherna. Samtidigt finns det handfull av oss som fått spela mycket litet eller inte alls när det gäller och det är klart att man som proffs alltid vill spela och alltid är sugen. Så det gäller det att kämpa på, peppa sig själv och andra och verkligen försöka motivera sig inför varje träning. Det är min uppgift och roll i laget just nu - får jag chansen är jag beredd och blir det inte spel i detta VM så kommer fler turneringar efter det. Och då får andra pusha mig.


Webb-tv med Teddy Lucic inför TysklandWebb-tv med Niclas Alexandersson inför Tyskland
Allt om VM på våra VM-sidor