Webb-tv med Lagerbäck och Larsson dagen efter

Sverige är för tredje mästerskapet i följd vidare till slutspel. Nu väntar värdlandet Tyskland, favorittippade och med enormt supporterstöd i ryggen.
- En oerhört positiv utmaning att möta Tyskland, säger förbundskapten Lars Lagerbäck.

Henrik Larsson på onsdagens presskonferens.

Stämningen var avspänd på det svenska lagets presskonferens dagen efter matchen mot England. Henrik Larssons kvittering i slutminuten satte stopp för Englands försök att slå Sverige för första gången sedan 1968. Larssons mål betydde inget för slutställningen i grupp B, eller för motståndet i åttondelsfinalen, men väl för moralen och stoltheten i laget.
- Skönt att sviten höll, ju längre desto bättre. Sen att det blir 2-2, vi visar i alla fall moral när vi kommer tillbaka och kvitterar två gånger.
- Vi blev såklart väldigt nöjda med kvitteringen, just då visste jag ingenting om ställningen i den andra matchen (Trinidad-Paraguay) heller, säger Henrik Larsson.
Teddy Lucic gjorde som vanligt en imponerade insats mot motståndare av yppersta klass.
- Det var en tuff match, särskilt i första halvlek. Vi hade rätt mycket att göra i försvaret då, det blev bättre i andra halvlek. Visst släpper vi in två mål, men det var två väldigt bra mål får man säga, säger Lucic.
Nu väntar alltså Tyskland på Allianz Arena i München nu på lördag.
- Tyskland har ett solitt lag, dom har vuxit under gruppspelet. Vi har såklart respekt för det här laget, dom har spelare i världsklass på varje position. Sen har dom har enormt stöd, men det kan vara svårt ibland också. Som hemmanation är all press på dom i den här matchen, säger Henrik Larsson.
Förbundskapten Lars Lagerbäck höll med om att pressen är på Tyskland inför matchen.
- Det kan vara tufft att spela med höga förväntningar att leva upp till. Jag vet inte vad dom tyska supportrarna tycker om Sverige, men jag gissar att dom förväntar sig att vinna den här matchen och gå vidare till kvartsfinal.
Niclas Alexandersson är inte orolig för att det tyska publikstödet ska skrämma det svenska laget.
- Nej, det blir som alla andra matcher med mycket folk och liv runt om. Det spelar ingen roll, vi har spelat liknande matcher förut. Till exempel borta mot Turkiet, och dom tystade vi ju, säger Alexandersson.
Alexandersson har spelat från start på en ovan högerbacksposition i alla tre VM-matcherna hittills.
- Det har gått bättre och bättre tycker jag. I matchen mot England hade vi mer tryck på oss i försvaret än tidigare. Men jag tycker väl jag har gjort ok ifrån mig så här långt.
Mot Tyskland ställs Alexandersson (om han spelar) mot Bayern Münchens mittfältare Bastian Scweinsteiger, som varit ett viktigt vapen för Tyskland.
- Jag har inte sett precis allt från Tysklands matcher, men Schweinsteiger har spelat bra. Han har ett bra samarbete med Lahm. Det gäller som vanligt att hålla sig nära inpå motståndaren, och hålla tät markering. Men vi kan inte koncentrera oss på en eller två spelare, dom har elva bra spelare. Vi ska koncentrera oss på vårat spel.
>> Webb-tv med Henrik Larsson dagen efter England
>>
Webb-tv: Intervju med Lagerbäck
>> Allt om VM på våra VM-sidor