Kategori: P18/00
Dejan Kulusevski är en av 18 spelare uttagna i truppen.

Trupp till 3-nationsturnering på Gotland

P18-landslaget laddar upp inför höstens EM-kval med en trenationsturnering på Gotland mot Ungern och Turkiet på Gutavallen. Förbundskaptenen Viktor Eriksson har tagit ut följande trupp till matcher 5 respektive 9 juni.

Kategori: Landslag

Sverige stiger i rang i lottningarna

Imorgon onsdag lottas de kommande EM-kvalen på pojksidan. Och Sverige återfinns på historiskt höga nivåer sett till förutsättningarna. En god spiral för landslagsfotbollen och en grund för fortsatta framgångar.
- Det är effekten av de resultat vi uppnått de senaste fyra åren. Det är det som är grunden för UEFA:s ranking, säger utbildningschefen Claes Eriksson.

Kategori: P18/00

Viktor ny pojkförbundskapten

Viktor Eriksson

Viktor Eriksson tillträder efter nyår som förbundskapten för Sveriges pojklandslag födda 2000.
- En stor utmaning och ett bra steg i min tränarkarriär. Jag är oerhört glad över att ha fått förtroendet, säger 32-åringen som är mest känd för att ha lotsat Eskilstuna United från division 2 till högsta elitnivå och europaspel.

Kategori: P18/00

Ny förlust mot Schweiz

Efter 2-4-förlusten tidigare i veckan var P17-landslaget ute efter revansch mot Schweiz under torsdagen. Men även den här gången blev tidiga mål från Schweiz matchavgörande i matchen som slutade 2-0 till hemmalaget.
- Vi gör samma som i förra matchen. Att dom gör mål är en sak, men dom gör det på grund av våra rejäla misstag. Gör man misstag så blir man straffad, säger förbundskaptenen Hans Wildow.

Kategori: P18/00

Förlust i första mötet i Montreux

P17-landslaget är i Schweiz för säsongens sista uppdrag, dubbelmöte med alpnationen på Stade de Chailly tisdag och torsdag och Sverige förlorade den första matchen.
- Vi får en olycklig start. Mot ett jättebra lag, säger förbundskapten Hans Wildow sedan Sverige ändå lyckats frisera siffrorna till 2-4 (0-2) med två sena mål i matchen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter