Kategori: P17/01

Tappert Sverige utslaget ur EM

Sverige är utslaget ur U17-EM. Italien fick en drömstart med 1-0 redan efter fyra minuter. Trots ett tappert försök fick Sverige inte hål på Italien som är klara för semifinal.
- Det är en stor besvikelse över resultatet hos både ledare och spelare. Vi trodde både innan och under matchen att vi hade en stor chans att vinna det här. I samma stund måste jag säga att jag är stolt över prestationen i dag som är vår bästa, säger förbundskaptenen Roger Franzén.

Kategori: P17/01
Foto: UEFA

Rasmus väntar på läget

I matchen mot Portugal senast gjorde han sitt viktigaste mål – hittills. Enligt flera spelare gjorde P17-landslaget sin bästa match någonsin – hittills. I dag hoppas Rasmus Wikström på att toppa det i kvartsfinalen mot Italien i EM.
– Jag bara väntar på att frisparksläget ska komma. Då ska jag dra in den. Jag har varit förste frisparkstagare i lägen från vänster, men det har ju inte kommit något läge för oss här i EM än, säger Rasmus Wikström.

Kategori: P17/01
Alessio Riccardi, nyckelspelare i Italien

Inför Italien-Sverige

I dag spelar Sverige och Italien kvartsfinal i U17-EM. Än en gång är det vinna eller försvinna som gäller. Avspark 15.00 svensk tid på Rotherham United Stadium.

Kategori: P17/01

Samuel Ohlsson inför Italien

Det är upplagt för en riktig drömdag för Samuel Ohlsson i morgon söndag. Vänsterbacken fyller nämligen 17 år i morgon och har en enda sak med på önskelistan.

Kategori: P17/01
Claes Eriksson

Claes Eriksson efter P17-avancemanget

Efter en riktig stark insats mot Portugal tog sig Sverige vidare till kvartfinal i U17-EM. Sverige är topp åtta i hela Europa och det med en trupp med idel inhemska spelare. Samtliga spelare spelar i svenska klubbar.

– Det visar att vi har en bra utbildning i svensk fotboll som helhet. Det är positivt, säger Claes Eriksson, chef för U21- och pojkelitavdelningen.

Kategori: P17/01

Matchhjälten om segern

I den 16:e minuten tråcklade Rasmus Wikström in 1-0-målet, som också kom att bli matchens enda, mot Portugal för P17/01-landslaget. Efteråt var målskytten minst sagt nöjd över att landslaget kvalificerat sig för kvartsfinal u U17-EM.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter