Kategori: P17/01
Benjamin Nygren gjorde ett av målen i Sveriges seger mot Slovenien samt var bäste poängplockare för Sverige i kvalet.

Nygren är inte nervös inför avgörandet

I dag står P17-landslaget inför en avgörande match mot Portugal. Vinst och Sverige är klara för kvartsfinal. En stor match och härlig utmaning. Poängspelaren Benjamin Nygren håller dock nerverna i schack.
– Jag är inte nervös. Jag gillar inte att vara nervös. Så jag har försökt att jobba bort det. Alla säger att det är bra att vara nervös och hit och dit. Annars är du inte engagerad och så. Men jag har aldrig gillat känslan av att vara nervös, säger Benjamin Nygren.

Kategori: P17/01

Kapten Ackermann inför Portugal

I morgon torsdag spelar Sverige sin tredje och sista gruppspelsmatch mot Portugal. Endast seger gäller om EM-äventyret ska fortsätta med en kvartsfinal. En utmaning som lagkapten Kevin Ackermann ser fram emot.

Kategori: P17/01
Manasse Kusu, P17-landslagets egen 'farsa'.

U17-EM: Manasse Kusu - lagets "pappa"

Han har utnämnts som "lagets pappa" av sina lagkamrater i P17-landslaget som just nu spelar U17-EM. En titel som den centrala mittfältaren Manasse Kusu trivs med.
– Om jag ser att någon är ledsen på grund av någon annan försöker jag att få de sams och skapa bra relationer. Jag gillar när det är rättvist. Jag kan erkänna att jag är lagets farsa, haha, säger Manasse Kusu.

Kategori: P17/01
Alex Timossi Andersson

Timossi Andersson om fotbollslivet

I fjol gjorde han sin debutsäsong i Superettan. Nästa år tillhör han en av världsfotbollens absolut största klubbar – Bayern München. Nu befinner sig Alex Timossi Andersson i England och spelar U17-EM för Sverige.

– Jag älskar grabbarna och allting med detta lag. Vi har väldigt kul tillsammans och är väldigt starka tillsammans. Det är så vi kommer att ta oss långt i den här turneringen nu efter att vi slår Portugal på torsdag, säger Alex Timossi Andersson.

Kategori: P17/01
Hampus Svensson och Helmer Andersson.

Möt det svenska mittlåset

Sveriges mittlås i backlinjen består av Hampus Svensson och Helmer Andersson. Duon spelade varenda minut i kvalet och har gjort så även under EM-slutspelet i England.

– Vi kompletterar varandra bra och det känns som att det blir bättre och bättre hela tiden. Vi lär också känna varandra bättre på plan för varje match som går, säger Helmer Andersson.

Kategori: P17/01

P17/01: Medicinska teamet

Vi fortsätter att beta av personerna i ledarstaben under P17-EM i England. Nu är turen framme vid det medicinska teamet och naprapaten Stefan Larsson samt lagläkaren Juha Huhtakangas.

Kategori: P17/01

Förlust mot Norge i U17-EM

För andra matchen i rad fick Sverige en kanonstart på sin match i U17-EM genom Fredrik Hammar. Norge kom dock tillbaka, vände och vann matchen med 2-1. Nu väntar Portugal på torsdag i den tredje och sista matchen i gruppspelet på torsdag.

Kategori: P17/01
Teodor Stenshagen på träning i England.

Stenshagen satsar helhjärtat på fotbollen

Efter ett silver från U15-VM i bandy. Och ett "missat" guld i U17-VM är siktet nu inställt på den ädlaste valören i U17-EM i England för Teodor Stenshagen.

– Vi får väga upp det med ett EM-guld här istället, säger norrlänningen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter