Inför P17-EM - kapitel 1

Endast fem dagar kvar till U17-EM. Vi börjar nedräkningen med att gå igenom de svenska spelarna i truppen. Från och med i dag presenteras fyra spelare åt gången med fakta samt citat från förbundskaptenen Roger Franzén. Och vi inleder från försvarslinjen.

Simon Andersson, HBK, säker utpost i EM-truppen

Nedräkningen inleds bakifrån. Därmed är målvakterna Simon Andersson och Kristoffer Westerberg först ut tillsammans med försvarsduon Isac Larsson och Adam Ben Lamin.

#1 Simon Andersson Målvakt Halmstads BK

Positionssäker modern målvakt med bra räckvidd och ett mycket bra tillslag

Stod i fem av de sex matcherna i EM-kvalet. I kvalrunda ett släppte han in två mål. I Elite Round spikade han igen helt och höll nollan i samtliga tre matcher. Har skrivit A-lagskontrakt med Halmstad och suttit med på bänken i Superettan.

#12 Kristoffer Westerberg Målvakt IF Brommapojkarna

Atletisk och spänstig målvakt som är reaktionsnabbb och stark på linjen

Spelade en match i EM-kvalet och höll där nollan i storsegern (9-0) mot San Marino. Till vardags i BP där han matchas i U19 Allsvenskan. Tidigare i våras var han med och ledde BP till ett silver i Ligacupen.

#2 Isac Larsson Försvarare Halmstads BK

Stark duellspelare och en bra passningspelare. Kan spela mittback och ytterback

En av truppens mer orutinerade spelare sett till antalet landskamper. Var inte med i kvalet utan gjorde sin landslagsdebut tidigare i år i La Manga. Precis som klubbkamraten Simon Andersson har även Larsson skrivit ett A-lagskontrakt med HBK

#3 Adam Ben Lamin Försvarare Vasalunds IF (på lån från AIK)

Följsam i sitt försvarsspel. Bra huvudspelare och passningspelare som kan spela både mittback och ytterback.

Fick två inhopp på totalt lite drygt tio minuter i EM-kvalet. Var tidigare i vintras med på AIK:s träningsläger i Dubai. För tillfället utlånad till Vasalund som toppar division 2. Ben Lamin har startat i två av klubbens tre inledande matcher.

Johan Velagic har följt laget under hela resan och är med på plats i England. Detta är den första i en rad artiklar inför EM. Fortsätt följa laget här mot kommande framgångar!

Upplagt av: Johan Velagic