Inför P17-EM - kapitel 2

Hampus Svensson har tillsammans med Helmer Andersson spelat alla matcherna i EM-kvalet.

Fyra dagar kvar till U17-EM. Vi räknar ner till öppningsmatchen med att gå igenom de svenska spelarna i truppen. Varje dag presenteras fyra spelare åt gången med fakta samt citat från förbundskaptenen Roger Franzén.

I dag är Helmer Andersson, Hampus Svensson, Teodor Stenshagen och Rasmus Wikström i fokus.

#4 Helmer Andersson Försvarare Örebro SK

Bra i duellspelet och positionssäker. Mycket bra huvudspelare, vilket gör honom stark på fasta situationer

Med sina 21 landskamper har han tillsammans med Fredrik Hammar flest matcher i den blågula truppen. Spelade varenda minut i kvalet och stod för ett mål. Har ett a-lagskontrakt med Örebro som han även följde med på träningsläger tidigare i år.

#5 Hampus Svensson Försvarare Kalmar FF

Positionssäker med god spelförståelse och en mycket bra passningsfot

En annan som spelade varenda minut i de sex kvalmatcherna till EM. Mittlåset Svensson/Andersson är en av många anledningar till att Sverige höll tätt i Elite Round. Till vardags i Kalmar FF där han får sin matchning i U19 Allsvenskan.

#6 Teodor Stenshagen Försvarare GIF Sundsvall

Stark och positionsäker spelare med bra huvud- och duellspel

Norrlands bidrag i den svenska EM-truppen. Var inte med under EM-kvalet utan gjorde sin landslagsdebut tidigare i år nere i La Manga. Stor bandytalang som har ett silver från U15-VM. Uttagen i bandyns U17-landslag så sent som i fjol.

#14 Rasmus Wikström Försvarare IFK Göteborg

Stark defensivt med ett bra positionsspel och huvudspel. Ett offensivt hot på kanten med sin fina högerfot

Hela kvalets assistkung. Med sina fyra målgivande passningar delade han segern i assistligan. Stod även för ett mål i kvalet. Poängfarlig försvarare som startade varje match. Var i vintras med och vann Ligacupen med sitt IFK Göteborg.

Johan Velagic har följt laget under hela resan och är med på plats i England. Detta är den första i en rad artiklar inför EM. Fortsätt följa laget här mot kommande framgångar!

Upplagt av: Johan Velagic