Inför Italien-Sverige

Alessio Riccardi, nyckelspelare i Italien. Foto: UEFA

I dag spelar Sverige och Italien kvartsfinal i U17-EM. Än en gång är det vinna eller försvinna som gäller. Avspark 15.00 svensk tid på Rotherham United Stadium.

Italiens väg till EM

Kvalrunda 1: Montenegro 3-0, Lettland 1-0, Georgien 2-0. Tabellen: Italien 9p; Georgien 6p; Lettland 1p; Montenegro 1p.

Elite Round: Turkiet 2-0, Holland 0-2, Island 1-0. Tabellen: Holland 9p; Italien 6p; Turkiet 3p; Island 0p.

EM 2018: Schweiz 2-0, England 1-2, Israel 2-0. Tabellen: Italien 6p; England 6p; Schweiz 6p; Israel 0p.

Analytikern Viktor Eriksson om Italien:

Vi kommer att ställas mot en väldigt bra motståndare. Precis som vi gjorde när vi mötte Portugal. De har vissa likheter i sättet som de spelar. Ett spelskickligt lag och ganska kraftfullt och aggressivt lag. Är lite klassiskt italienskt med många väldigt smarta spelare och taktiskt skickliga. Men vi tror att de kan passa oss ganska bra. Det kommer att finnas ytor för oss att använda. Lyckas vi göra det har vi en god chans att störa Italien.

Håll ett extra öga på:

#10 Alessio Riccardi, offensiv mittfältare, f 2001, AS Roma

"Deras lagkapten är en av många skickliga spelare i deras lag. Han är ett offensivt hot som ligger bakom väldigt mycket av deras anfallsspel. Han utgår som vänsterforward, men hamnar också centralt. Han vandrar runt lite på planen. Det är en spelare att hålla ett extra öga på."

Förbundskapten Roger Franzén:

Det är inte svårt att ladda om till den här matchen. Det ska bli en härlig utmaning. Vi försökte att städa av Portugalmatchen så snabbt som möjligt eftersom det är tätt med matcher och ställa om fokus på Italien. I går på morgonen hade vi en analys av Italien och på kvällen var det matchgenomgång. Det kommer att bli jättekul. Det är de här spelarnas största match de har varit med om så här långt i karriären. Vi ser fram emot den jättemycket.

Fakta Italien

Tidigare U17-EM: 7. Senaste deltagande: 2017 (Gruppspel). Bästa resultat: Silver 2013. UEFA U17-ranking: 8:e plats

Fakta Sverige

Tidigare U17-EM: 2. Senaste deltagande: 2016 (Kvartsfinal). Bästa resultat: Semifinal 2013. UEFA U17-ranking: 18:e plats.

Upplagt av: Johan Velagic