Inför P17-EM - kapitel 4

Sylvain Mulumba Kayembe Ilolo beskrivs av Roger Franzén som "kraftfull tvåvägsspelare som gör många poäng

Två dagar kvar till U17-EM. Vi räknar ner till öppningsmatchen med att gå igenom de svenska spelarna i truppen. Varje dag presenteras fyra spelare åt gången med fakta samt citat från förbundskaptenen Roger Franzén.

I dag är Amel Mujanic, Sylvin Mulumba Kayembe Ilolo, Noah Alexandersson och Victor Backman i fokus.

#13 Amel Mujanic Mittfältare Malmö FF

En spelare med god spelförståelse och teknik. Positonssäker i försvarsspelet

Fick speltid i fem av sex matcher i EM-kvalet. En från start och fyra inhopp. Den centrala mittfältaren gjorde även ett mål. Tidigare under försäsongen gjorde han även sin A-lagsdebut för de svenska mästarna Malmö FF.

#15 Sylvin Mulumba Kayembe Ilolo Mittfältare BKV Norrtälje

Kraftfull tvåvägsspelare som gör många poäng

Startade de två senaste matcherna i EM-kvalet och fick även tre inhopp. Trots åldern gör han i år redan sin tredje säsong i Division 2 för BKV Norrtälje. I fjol blev det fem mål. I år är han uppe i två mål på tre matcher. I sommar ansluter yttern till Sirius.

#17 Noah Alexandersson Mittfältare IFK Göteborg

Stark och positionsäker spelare med bra huvud- och duellspel

En start och ett inhopp blev det i EM-kvalet. Kan i princip spela på alla positioner från mittfältet och fram. Debuterade i Division 3 för Västra Frölunda 2016, anslöt till IFK Göteborg i år. Son till Niclas Alexandersson med 109 A-landskamper på kontot.

#19 Victor Backman Mittfältare Kalmar FF

Hårt arbetande tvåvägsspelare med ett bra djupledsspel

Yttern anteckandes för en start och två inhopp under EM-kvalet. Gjorde två säsonger i Division 3 med Köping innan han sommaren 2017 gick över till småländska Kalmar där han nu matchas i U19 Allsvenskan.

Johan Velagic har följt laget under hela resan och är med på plats i England. Detta är den första i en rad artiklar inför EM. Fortsätt följa laget här mot kommande framgångar!

Upplagt av: Johan Velagic