Inför P17-EM - kapitel 5

Jack Lahne (BP) startade i fem av sex kvalmatcher.

Det börjar närma sig nu. I morgon fredag inleds U17-EM i England. Som en slags nedräkning har fyra spelare i den svenska truppen presenterats varje dag. Både med fakta samt citat från förbundskaptenen Roger Franzén. Vi är nu framme vid truppens fyra sista spelare.
I dag är Alex Timossi Andersson, Jack Lahne, Benjamin Nygren och Julian Larsson i fokus.

#9 Alex Timossi Andersson | Anfallare | Helsingborgs IF

Snabb forward med ett rappt skott. Är en bra avslutare.
Deltog inte i första kvalrundan, men anslöt till Elite Round där han startade samtliga tre matcher. I fjol gjorde han 13 starter och två mål för Helsingborg i Superettan. Landslagets bästa målskytt tillsammans med Benjamin Nygren, nio fullträffar vardera.

#11 Jack Lahne | Anfallare | IF Brommapojkarna

Styrkorna är i offensiven. Skapar många målchanser genom sin extrema snabbhet.
Startade samtliga matcher i EM-kvalet förutom den sista mot Cypern. Stod för ett mål och en assist. Gjorde sex inhopp och ett mål för BP i Superettan i fjol. I år avverkade han sin allsvenska debut då det hittills blivit ett inhopp i ligan.

#16 Benjamin Nygren | Anfallare | IFK Göteborg

Har en god spelförståelse. Är bra att länka ihop vårt anfallsspel. Både framspelare och avslutare.
Sveriges poängkung under EM-kvalet med fyra mål och tre assister. Samtliga hans mål kom i 9-0-segern mot San Marino. Spelade varenda minut i kvalet. Gjorde succé i sin a-lagsdebut för IFK Göteborg då han avgjorde mot ÖIS i en träningsmatch.

#18 Julian Larsson | Anfallare | AIK

En allround forward som bidrar både felvänd och rättvänd. Bra avslutare.
Fick speltid i samtliga EM-kvalmatcher i form av en start och fem inhopp. Gjorde tre mål varav ett var Sveriges enda mål i Elite Round mot Belgien. Har debuterat i a-laget i AIK som han även var iväg på träningsläger med i Dubai i vintras.

Johan Velagic har följt laget under hela resan och är med på plats i England. Detta är den första i en rad artiklar inför EM. Fortsätt följa laget här mot kommande framgångar!

Upplagt av: Johan Velagic