Möt koordinatorn Pierre Blomkvist

Pierre Blomkvist heter P17-landslagets koordinator. Det är han som ser till att allt är i sin ordning och att allt rullar på som det ska. Spindeln i nätet om du så vill.

Vad är dina arbetsuppgifter som koordinator?
– Jag är som sagt koordinator för laget. Det går bland annat ut på att ha den löpande kontakten med UEFA på plats, arrangören. Och vara länken mellan de och vår coach med allt vad vi vill ha i träningstider, mattider, faciliteter, material. Utöver just de koordinatorsuppgifterna har jag även hand om vårt material och ser till att killarna och ledarna har alla kläder och ser till att det är tvättat och tar hand om det, säger koordinatorn Pierre Blomkvist.

Du har varit med hela vägen med P01-landslaget. Märker du någon skillnad från de tidigare samlingarna kontra nu när det är mästerskap?
– Nä, jag tycker att killarna har varit lika påställda som de alltid har varit. Jag har inte upplevt att de har tyckt att det här är mer på allvar än övriga samlingar. De har varit påställda och väldigt fokuserade, säger Pierre Blomkvist.

Och för egen del, har det varit mer att göra nu under ett EM?
– Ja, det har varit lite mer att göra. Med andra samlingar eller läger man har är det mer att man jobbar mot en arrangör och har en mer muntlig kontakt. Här är det mer att UEFA vill att man ska fylla i olika former av formulär. Olika datasystem man ska gå in och uppdatera vårt dagliga schema i. Det blir mer administrativt nu när det är en UEFA-tävling, säger Blomkvist.

Till vardags jobbar du för förbundet. Vad har du för roll där?
– Ja, då jobbar jag på tävlingsavdelningen på fotbollsförbundet. Med tävlingsadministration som att lägga serier och all form av löpande organisation kring alla våra förbundsserier.

Nu väntar Italien i kvartsfinal här i U17-EM. Dina tankar inför det?
- Det kommer att bli en tuff match, men vi visade redan mot Belgien i Elite Round och även mot Portugal nu här i sista gruppspelsmatchen att vi är som bäst mot de bättre motstånden. Så vi kommer att slå ut Italien och spela semifinal på torsdag.

Upplagt av: Johan Velagic