Samuel Ohlsson inför Italien

Det är upplagt för en riktig drömdag för Samuel Ohlsson i morgon söndag. Vänsterbacken fyller nämligen 17 år i morgon och har en enda sak med på önskelistan.

I morgon är ingen vanlig dag för då är det Samuel Ohlssons födelsedag. Grattis i förskott Samuel.
– Tack så mycket.

Är det någonting speciellt du önskar dig i morgon?
– Att vi vinner kvartfinalen mot Italien så klart och ta en semifinalplats. Det hade varit min bästa födelsedag hittills. En del av familjen är här också så det hade varit kul att fira det med dem och med hela laget. Det hade varit grymt, säger Samuel Ohlsson.

Det är dagen innan matchdag. Hur är känslan så här nära inpå?
– Känslan är bra. Det är en positiv känsla absolut. Vi slog Portugal som är ett av dem bästa lagen här. Vi går in med känslan att vi kan slå Italien. Det spelar ingen roll vad de heter. Sverige har ju slagit ut Italien förut i olika sammanhang. Vi ska göra allt vi kan för att också göra det. Det känns bra. Laget är otroligt laddat. Vi kanske bara får den här chansen en gång i livet. Alla är villiga att ta den.

På kvällen samma dag som Portugal besegrades sa du att detta var er bästa match hittills under era två år. Vad gjorde ni bra tycker du?
– Det tycker jag absolut. Med tanke på att vi möter ett så bra motstånd. Vi vågade spela. Vi satte defensiven i stort sett perfekt. Det kändes heller inte stressigt i slutet för den delen. Vi hade väldigt bra anfallsspel och vågade lira som vi sa att vi skulle göra. Vi hade lite svårt med det de två första matcherna, men det var mycket bättre mot Portugal.

Vad tror du blir extra viktigt i morgon mot Italien?
– Tålamod. De är italienare och kommer att göra allt möjligt för att störa oss. Det är ett mycket bra lag och har en extremt bra första press. Det gäller att vi vågar spela oss ur den och sen tar det därifrån. Ta chanserna när de kommer. Sätta defensiven är också extremt viktigt. Släpper man in mål mot dem blir det jobbigt för de är bra defensivt.

Ni har precis avslutat sista träningen inför morgondagens match här på St George´s Park som vi flyttade till i går fredag. Vad har du att säga om träningsplanerna och faciliteterna här?
– Det är helt sjukt. Det är riktigt sjukt faktiskt. Jag har aldrig sett något liknande faktiskt. Planerna är de bästa jag har spelat på och det här är plan 10 eller 11. Hotellet är riktigt bra, inomhushallar och allt möjligt. Nä, det är riktigt bra. Jag trivs.

För din del blev det en dramatisk flytt med en smäll vid ögonbrynet och blod rinnande ner för ansiktet. Vad var det som hände?
­Jag gick baklänges och bar några väskor. Skulle vända mig om så var det en väggkant så slog jag i där. Men det var som jag sa, att det är bra rent taktiskt. Får jag en armbåge där (mot Italien) blir det rött kort direkt.

Du har ju fått stämpeln att du ska vara den klumpige här i truppen. Du lever upp till det?
– Ja. Jag tappar lite grejer då och då. Annars är jag ordningsam med tider och så. Men när det gäller att hålla saker och så, det är inte riktigt min grej.

Upplagt av: Johan Velagic