Förlust mot Norge i U17-EM

För andra matchen i rad fick Sverige en kanonstart på sin match i U17-EM genom Fredrik Hammar. Norge kom dock tillbaka, vände och vann matchen med 2-1. Nu väntar Portugal på torsdag i den tredje och sista matchen i gruppspelet på torsdag.

Thomas Rekdals frispark smiter förbi den svenska muren och avgör matchen till Norges fördel.

För andra matchen i rad gav Fredrik Hammar Sverige en drömstart. I EM-premiären tog det sju minuter. Mot Norge tog det endast fyra minuter innan mittfältaren hade hittat nätet.
Efter en snabb omställning hamnade bollen till slut hos Benjamin Nygren som med en genialisk boll över mittbackarna gav Hammar ett friläge. BP-spelaren behöll lugnet och kunde på volley behärskat placera in 1-0 till Sverige nere i bortre hörnet.

Det såg länge ut att Sverige skulle gå in till halvtidsvilan med en 1-0-ledning, men i halvlekens sista minut kom kvitteringen. Efter en fin räddning av Simon Andersson från nära håll letade bollen sig ut till Thomas Rekdal. Kaptenen drog till bollen stenhårt in i det öppna målet. 1-1 i halvtid och Sveriges imponerande svit på fyra raka matcher utan insläppt mål bröts.

– Vi har en bra matchinledning, första 10-15 minuterna. Efter det kommer vi inte upp i den nivå vi vill. Vi blir ett utdraget lag i den här matchen, säger förbundskapten Roger Franzén.

I upptakten av första halvlek var det Norge för hela slanten. Sverige var rejält pressat och norrmännen var nära med en frispark precis utanför mål samt på en hörna där Rasmus Wikström räddade bollen på mållinjen. Till slut kunde inte Sverige stå emot.
I den 69:e minuten slog Thomas Rekdal till igen. På en frispark precis på gränsen till straffområdet lade han in bollen långt nere i det högra hörnet till 2-1 och vändningen var ett faktum.

Sverige försökte, men fick inte riktigt till någon slutforcering. På tilläggstid hade Rasmus Wikström en nick på en hörna och inhopparen Amel Mujanic ett distansskott. Den där riktigt heta chansen kom dock aldrig. Norge vann matchen med 2-1 på Burtuon Albion Stadium i England.

– Det känns alltid surt att förlora en fotbollsmatch. Norge är ett bra fotbollslag och gör det bra mot oss. Det är så klart tufft att de vinner. Vi tappar boll och de får en farlig frispark som de utnyttjar. Det känns surt. Men sådan är fotbollen, säger Roger Franzén.

Sverige står därmed kvar på en tre poäng efter två omgångar. Norge upp i gruppledning på sina fyra poäng. Senare under dagen spelar de övriga lagen i gruppen, Portugal och Slovenien mot varandra.

– Vi har vårt schema. Nu åker vi tillbaka till hotellet för att äta mat. Vi kommer att ha ett möte i kväll där vi diskuterar matchen med spelarna. Vi tränare och analytiker kommer att titta igenom matchen och ge spelarna feedback i morgon. Vi har fortfarande allt i egna händer. Nu blir matchen mot Portugal lite som en åttondelsfinal kan man nästan säga, säger Franzén.

Den sista gruppspelsmatchen, Sverige-Portugal, spelas med torsdag eftermiddag.

Startelvan: 1 Simon Andersson - 14 Rasmus Wikström, 5 Hampus Svensson, 4 Helmer Andersson, 20 Samuel Ohlsson - 16 Benjamin Nygren, 10 Manasse Kusu, 8 Kevin Ackermann (K), 7 Fredrik Hammar - 18 Julian Larsson, 9 Alex Timossi Andersson.

Upplagt av: Johan Velagic