U17-EM 2018: Inför Norge – Sverige

13.30 börjar matchen mellan Sverige och Norge i U17-EM.

Sverige fick en drömstart i U17-EM med en 2-0-seger mot Slovenien. Nu väntar grannlandet Norge i gruppspelets andra match på Burton Albion Stadium. Avspark 13.30 svensk tid.

NORGES VÄG TILL EM

Norges siffror först

Kvalrunda 1

Grekland 0-1; Serbien 1-2; Gibraltar 10-0
Tabellen: Serbien 9p; Grekland 6p; Norge 3p; Gibraltar 0p

Elite Round

Tyskland 2-2; Skottland 2-1; Grekland 3-0
Tabellen: Norge 7p; Tyskland 4p; Grekland 3p; Skottland 3p

EM 2018

4 maj: Portugal – Norge 0-0 (gruppspel)

Viktor ErikssonAnalytikern Viktor Eriksson om Norge

Vi mötte dem i La Manga i början av februari. Vi tycker att de har ändrat lite i sitt spel sedan dess i Elite Round och nu i EM mot Portugal. Det känns som att vi har en ganska bra bild av Norge och hur de kommer att spela. De har spelat 3-5-2 eller 5-3-2 i sina senaste matcher, men deras arbetssätt och metod skiljer sig inte så mycket. De är ganska raka och direkta och jobbar hårt. De har en stark forward i nummer nio Noah Jean Holm som binder upp mycket av deras bollar. Mycket kretsar kring honom och smulorna som blir kvar när han har gått in i duellerna.

Håll ett extra öga på...

#6 Thomas Rekdal, position: central mittfältare, född: 2001, klubb: Fredrikstad FK

Deras lagkapten Rekdal har en viktig roll i deras spel genom att vara länken mellan backlinjen och mittfältet. Både offensivt och defensivt egentligen. Han har också ett namn som förpliktar.

Förbundskapten Roger Franzén

Dagen efter match var en återhämtningsdag för spelarna som hade startat matchen medan de övriga fick träna på lite tuffare. Vi hade även en analys där vi jobbade igenom matchen på ett bra sätt. Dels genom grupparbete bland spelarna och dels gick vi igenom delar i spelet. Känslan inför Norgematchen är positiv. Stämningen i gruppen är bra och det är klart att det blir så när man har en vinst från första matchen. Men nu möter vi en mycket bra motståndare som vi förlorade mot i februari. Vi har stor respekt för Norge, men vi räds dem inte.

Fakta Norge

Tidigare U17-EM: 1. Senaste deltagande: 2017 (gruppspel). Bästa resultat: Gruppspel 2017.

Fakta Sverige

Tidigare U17-EM: 2. Senaste deltagande: 2016 (Kvartsfinal). Bästa resultat: Semifinal 2013.

Upplagt av: Johan Velagic