Aimar Sher om debuten

P16 Future Team-landslaget har i veckan gjort sina allra första landskamper. En av debutanterna är Aimar Sher som i senaste matchen även blev målskytt.

– Det är helt sjukt att jag ens är här. Jag tror inte riktigt på det. Allt händer så snabbt. Det känns som i går jag var liten och drömde om att en dag få ta på mig den svenska landslagströjan, säger Aimar Sher.

Den 12 juni 2002 var fotbollssverige i trans. 1-1 mot Argentina i VM räckte till gruppseger och avancemang till åttondelsfinal. I Argentina var Pablo Aimar en av lagets stora talanger och precis i början av en lång och framgångsrik karriär.

I december samma år föddes en liten pojke i Irak. Den fotbollstokige pappan valde att döpa sin nyfödda son till Aimar.

– Haha, det stämmer att jag fick namnet efter Pablo Aimar. Det var min pappas favoritspelare, han älskar verkligen fotboll, säger Aimar Sher.

När Aimar var fyra år kom han och hans familj till Sverige. I onsdags gjorde mittfältaren sin landslagsdebut i den blågula dressen. Dagen till ära blev han även målskytt mot Danmark i fyrnationsturneringen i samma land.

– Vi byggde upp anfallet fint. Jag fick ögonkontakt med Alvin (Holmgren) som gav mig en fin passning. Jag sköt och bollen tog i stolpen. Jag väntade en sekund och trodde att den skulle ta i andra stolpen också. Sen såg jag att den gick in. Känslan just där och då var inte något särskilt. Jag ville att vi skulle göra ett mål till och kvittera. Efteråt var det bara helt sjukt när jag förstod att jag hade gjort mål i landslaget. Det var mycket tankar i huvudet. Att all träning ger resultat till slut. Jag har drömt om detta länge, säger Aimar Sher.

Hur var det att göra sin landslagsdebut?
– Det är en stor grej. Jag har drömt om detta sedan jag visste vad fotboll var. Det är verkligen ett minne för livet. Att sen få göra mål också var något extra. Det var inget jag förväntade mig, säger Sher.

Var det nervöst?
– Jag var inte nervös, mer taggad. Jag tänkte mest att jag skulle gå ut och ha kul och göra det jag älskar. Att spela fotboll.

Till vardags spelar han sin fotboll i Hammarby dit han anslöt från Enskede. I U17 Allsvenskan är han van vid att vara en av de minsta på planen. I Future Team-landslaget märker 15-åringen skillnad.

– Det är ett jättebra upplägg med Future Team. Alla kommer in i puberteten, men inte samtidigt. Det är jättebra och roligt att vi mindre spelare får chansen att visa upp sig. I U17 Allsvenskan hemma i Sverige är de flesta spelarna äldre och större än mig. I dessa matcher med landslaget är vi lika stora och med liknande förutsättningar. Sen är det väldigt tekniska spelare här.

Längre fram är ambitionen att knipa en plats i Christofer Augustsons P02-landslagstrupp som i höst kommer att EM-kvala.

– Det är dit jag verkligen vill. Det är mitt första mål. Förbundskaptenerna har bra kontakt med varandra. De har koll på oss spelare och hur det går för oss. Sen är det helt sjukt att jag ens är här. Jag tror inte riktigt på det. Allt händer så snabbt. Det känns som i går jag var liten och drömde om att en dag få ta på mig den svenska landslagströjan.

I dag fredag får han en ny chans till ännu en landskamp när Sverige spelar den sista matchen i fyrnationsturneringen mot Tjeckien. Avspark 12.30 på Billund Stadion i Danmark.

Upplagt av: Johan Velagic