Knapp förlust mot Danmark

Det blev en knapp uddamålsförlust för P16-landslagets Future Team mot värdnationen Danmark. Efter en mållös första halvlek kunde Danmark till slut vinna med 2-1. Sveriges mål prickades in av Aimar Sher.
– Totalt sett var det en jämn match där det var fördel Danmark i första halvlek och fördel Sverige i andra halvlek, säger förbundskapten Ulf Kristiansson.

Den inledande förlusten mot Belgien följdes upp med en uddamålsförlust mot hemmanationen Danmark i fyrnationsturneringen. Danskarna inledde starkast och hade spelövertaget i första halvlek som slutade mållöst.

– Det var en klar fördel för Danmark i första halvlek där de har fler heta målchanser än oss. Vi hade lite för enkla bolltapp och problem med reaktionerna när vi väl tappar bollen. Men ju längre halvleken led desto bättre blev det och till andra halvlek rättade vi till det lite, säger förbundskapten Ulf Kristiansson.

I andra halvlek kom Sverige ut starkare. Trots detta var det Danmark som tog ledningen. De rödvita gjorde både 1-0 och 2-0 inom loppet av fyra minuter innan Sverige fick in en reducering bara minuten efter.

I den 69:e minuten slog Aimar Sher till efter ett fint anfall. Sverige hade ett långt och kontrollerat anfall med en fin speluppbyggnad där bollen till slut hamnade hos Sher. Mittfältaren fick bollen utanför straffområdet och placerade läckert in 2-1.

Sverige hade därefter två jättechanser till en kvittering, men bollen ville inte in. Först var det inhopparen Samuel Burakowsky som var sist på bollen efter en hörna. Bollen var på väg in i nät, men räddades av danskar på mållinjen. Även Alvin Holmgren var nära med ett avslut precis utanför i ena gaveln. Danmark vann således matchen med 2-1.

– Vi gör ytterligare en höjning i vårt anfallsspel som nu börjar se riktigt bra ut. Försvarsspelet är också helt okej. Vi har en del problem med de defensiva omställningarna där vi åker på våra två baklängesmål. Totalt sett var det en jämn match där det var fördel Danmark i första halvlek och fördel Sverige i andra halvlek, säger Ulf Kristiansson.

Efter de två förlusterna mot Belgien och Danmark återstår det nu en match i fyrnationsturneringen. Tjeckien på fredag.

– Det var ett fall framåt i dag för vårt anfallsspel om vi jämför med senaste matchen. I andra halvlek var det stundtals riktigt bra. Vi kämpar med att hantera en dålig plan och skapar relativt många bra chanser. Nu ska vi försöka sätta allt ännu bättre i nästa match och rätta till våra bollförluster. Det var bra läropengar för spelarna som ju faktiskt gör sina första landskamper. Jag hoppas på en gedigen insats i sista matchen mot Tjeckien, säger Kristiansson.

12.30 på fredag är det avspark i den avslutande matchen mot Tjeckien på Billund Stadion.

Sveriges startelva: Rasmus Forssell - Lucas Larsen, Ludvig Pärlenskog, Robin Tihi [K], Martins Egbe - Noel Milleskog, Aimar Sher, Melker Green, Paulos Abraham - Adam Kaied, Alvin Holmgren.

Upplagt av: Johan Velagic