0-5 mot Tjeckien

P16 Future Team-landslaget föll mot Tjeckien. FOTO: SvFF.

Det blev en förlust även i den tredje och avslutande matchen i fyrnationsturneringen i Danmark P16 Future Team-landslaget. Ett välvuxet Tjeckien vann matchen med 0-5 där samtliga målen föll i första halvlek.
– I dag spelar vi två matcher. Ett där vårat Future Team möter, jag vet inte vad, men det är inte ett Future Team i alla fall. Och en i andra halvlek där vi spelar mot något som i alla fall liknar de övriga lagen här nere, säger förbundskapten Ulf Kristiansson.

P16 Future Team fick en tuff första halvlek mot ett Tjeckien där spelarna var betydligt större än tidigare motstånd. Redan efter tio minuter hade tjeckerna 0-3. Innan halvleken var slut stod det 0-5.

– I dag spelar vi två matcher. Ett där vårt Future Team möter, jag vet inte vad, men det är inte ett Future Team i alla fall. Och en i andra halvlek där vi spelar mot något som i alla fall liknar de övriga lagen här nere. Den matchen gör vi bra, spelar 0-0 och borde vunnit med ett stort övertag i målchanser, säger förbundskapten Ulf Kristiansson.

Andra halvlek slutade mållöst mot ett annat motstånd kontra det Sverige fick tampas med i första halvlek. Därmed blev halvtidsresultatet 0-5 även slutresultatet.

– Vi åker hit för att utvecklas, för att de här unga, talangfulla spelarna ska få bra matcher men idag handlar det mest om att freda oss. Det är också en lärdom, men det är inte den lärdom vi lägger stora pengar på att åka utomlands för att få med oss, säger Ulf Kristiansson.

Resultatet till trots är det en förbundskapten som är stolt över sina spelare och dess insatser och inställning.

– Vi är grymt stolta här nere i dag. Vi är stolta över att ha en fantastisk spelargrupp som totalt får ställa om. Springa, sparka, tacklas och vara allmänt förjävliga. De fixar det också. Med en prickfri inställning och en stolthet att göra vad som krävs med en landslagströja på sig, säger Kristiansson och fortsätter:

– Och vi är stolta över att vara del av en verksamhet som förstår orsakssamband. Både enkla, som att ett seniorlag nog oftast vinner mot ett P14-lag och att en sådan seger kanske inte är något man normalt sätt kanske firar som ett VM-guld. Men även lite mer komplexa som att utvecklingen för spelarna i en sådan match nog ändå inte är så stor. För något av lagen. Det är uppenbarligen så att det inte är fallet i alla nationsförbund och det tillsammans med våra fantastiska spelare bådar gott för Sverige som fotbollsnation.

Startelvan: 1 Pontus Eriksson - 17 Jesper Bergström, 4 Ludvig Pärlenskog, 3 Josafat Mendes, 15 Martins Egbe - 19 Noel Milleskog, 16 Arvid Näsholm (K), 8 Aimar Sher, 18 Melker Green - 10 Samuel Burakowsky, 20 Alvin Holmgren.

Upplagt av: Johan Velagic