Tidiga mål i öppningssegern

P16 fick bästa tänkbara start på UEFA-turneringen i Bohuslän. Sebastian Nanasi höll sig framme i minut 2 och 12 och de båda målen blev matchens enda. 2-0 för Sverige mot Irland i Lysekil.

Det var mycket som var sagolikt när ett nykomponerat svenskt P16-lag öppnade UEFA:s utvecklingsturnering mot Irland. Gullmarsvallen i Lysekil i försommarskrud till att börja med, mer idyllisk inramning till en landskampsdebut kunde nog inte Sebastian Nanasi kunnat föreställa sig. Kristianstadsforwarden fick bästa tänkbara premiär. Efter 1:06 satt första målet efter frispelning i djupled och efter 11:17 var 2-0 ett faktum efter hög press mot det iriska försvaret.

- Ja, det var ju en bra start för Sebastian och oss och ett bra resultat, konstaterade förbundskapten Christofer Augustsson efter segern med 2-0.

För några fler mål blev det inte. Ett Irland som inledde lågt flyttade fram positionerna i andra och Sverige som haft en bra och metodisk speluppbyggnad i första halvlek stressades och kom ofta i tidsnöd.

- Vi blev för långa och skulle behövt vara lite snabbare och skapat fler alternativ. Det är något som vi behöver jobba med, det är ett utvecklingsområde. Vi vill spela oss igenom och vill kontrollera boll bättre, säger Augustsson som berömmer att spelarna faktiskt fortsatte att försöka göra just det. Även när man kom till korta någon gång så fortsatte man försöka.

- Jag är jätteimponerad över hur snabbt de har tagit till sig saker trots att vi bara haft ett pass. Man ska komma ihåg att det för flera var första landskampen också.

Hammarbykeepern Oliver Nnonyelu Dovin har ett bra track record när det gäller straffräddningar. I mitten av den andra halvleken förnekade han Irlands Ebosele från elvameterspunkten och höll den svenska nollan intakt.

Härnäst väntar nu Turkiet i Grebbestad på söndag klockan 15. Hemmasonen David Edvardsson kom för övrigt in i kvällens match med kvarten kvar och är säkert extra sugen på spel hemma på Siljevi på söndag. Den matchen, liksom övriga svenska matcher, ser du här på svenskfotboll.se om du inte är på plats.

Sveriges startelva: 1 Oliver Nnonyelu Dovin - 17 Hussein Ali, 3 Noah Eile, 15 Jonathan Westerberg, 16 Nils Bertilsson - 10 Melker Roslin, 7 Lucas Kåhed, 14 Aleksander Nilsson (K), 11 Isak Jansson - 8 Tim Prica, 18 Sebastian Nanasi.