Kategori: P19/99

Knapp avslutande förlust

Sverige avslutade Elite Round med en ny uddamålsförlust. 2-3 mot Serbien blev det i P99-landslagets allra sista match tillsammans. Därmed slutade laget på en fjärdeplats i gruppen.
– Jag är missnöjd med resultaten denna vecka här nere i Rumänien. Trots att det har varit motigt har grabbarna däremot aldrig vikt ner sig utan jobbat stenhårt hela tiden, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Kategori: P19/99

Kalle Björklund inför P19-avslutningen

Med 78 a-landskamper och ett VM-brons är Joachim Björklund en av Sveriges främsta mittbackar. I lördags gjorde sonen Kalle Björklund sin andra landskamp och tävlingsdebut med P19-landslaget.

– Det motiverar mig. Det hade varit en dröm att bli lika bra som farsan en gång var, säger Kalle Björklund.

Kategori: P19/99

EM-chansen bortspelad

Sverige hade ledningen, men tappade densamma. Rumänien vände och vann med 2-1. Därmed är Sveriges chanser för avancemang till U19-EM borta inför tisdagens avslutande match mot Serbien.
– Spelarna faller med flaggan i topp. De krigade något kopiöst och fick jaga väldigt mycket boll. Nu får vi samla ihop oss och avsluta på ett bra sätt mot Serbien, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Kategori: P19/99

Med EM och serie A i sikte

P19-landslaget jagar just nu en EM-plats nere i Rumänien. Som enda underåriga spelare är Dejan Kulusevski yngst i den svenska truppen.
- Jag vill alltid spela i landslaget och är väldigt glad över att få vara här. Jag har oftast varit yngst och hela tiden spelat med äldre. Jag är väldigt tacksam över hur lagkamraterna tar hand om mig och välkomnar mig, säger Dejan Kulusevski.

Kategori: P19/99

Oavgjort i kvalinledningen

P19-landslaget inledde Elite Round med en mållös match mot Ukraina i snökaoset i Rumänien. På grund av det kraftiga snöovädret sköts matchen upp en och en halv timme.

– Vi älskade att gå ut med dessa förutsättningar. Vi försökte verkligen att gå hem med alla tre poängen, men det var en 0-0-match så det smäller om det, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Kategori: P19/99
Tomas Turesson och hans P19-landslag möter Ukraina 13.30 i dag onsdag.

Tomas Turesson inför Elite Round

Förra veckan kvalade P17-landslaget in till EM. Nu ska Tomas Turessons P19-landslag försöka göra detsamma. Ukraina, Rumänien och Serbien heter motståndet i Elite Round som inleds i dag onsdag.
– Både spelare och ledare är inställda på att göra avtryck här nere. Om det räcker till EM-slutspel, ja det får vi se. Det blir tufft, men vi kommer inte hit för att spela av matcherna. Vi är här för att ta oss vidare till slutspelet, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Kategori: P19/99

Trupp till Elite Round i Rumänien

Joseph Colley, P19/99.

Igår blev P17-landslaget klara för sitt EM-slutspel. Nästa vecka är det P19/99 som spelar Elite Round, där målet är en plats i sommarens U19-EM. Förbundskapten Tomas Turesson har presenterat den trupp om 20 spelare som ska göra det.

Kategori: Landslag

Sverige stiger i rang i lottningarna

Imorgon onsdag lottas de kommande EM-kvalen på pojksidan. Och Sverige återfinns på historiskt höga nivåer sett till förutsättningarna. En god spiral för landslagsfotbollen och en grund för fortsatta framgångar.
- Det är effekten av de resultat vi uppnått de senaste fyra åren. Det är det som är grunden för UEFA:s ranking, säger utbildningschefen Claes Eriksson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter