Kategori: Flickor -94
Mimmi Larsson mot Guro Bergsvand

EM över för Sverige

En plats i semifinalerna och därmed också en biljett till F20-VM i Kanada nästa år stod på spel när Sverige tog sig an Norge i sista gruppspelsmatchen i EM. Svensk seger var ett måste men det slutade med storförlust, 0-5.
- Rättvisa skipades. Tyskland och Finland var de bättre lagen och de är vidare till semifinal, menade Calle Barrling efter respasset ur EM.

Kategori: Flickor -94
Pauline Bremer, tysk tvåmålsskytt. copyright UEFA/Sportsfile

EM-förlust mot Tyskland

Sverige stod emot i en knapp timme men fick till slut ge sig med 0-2 (0-0) mot Tyskland i den andra gruppspelsmatchen.
- Men tjejerna gör en betydligt bättre prestation idag än mot Finland i tisdags, menade förbundskapten Barrling.

Kategori: Flickor -94
Marija Banusic jublar efter sitt 1-0-mål i den 4:e minuten. Matchen slutade 1-1.

1-1 i EM-premiären mot Finland

F19-landslaget inledde EM-slutspelet i Wales med att spela oavgjort 1-1 mot Finland. Marija Banusic gav Sverige ledningen redan i den fjärde minuten, men Juliette Kemppi kvitterade för Finland efter en timmes spel.
– Vi spelade bra i 20-25 minuter sedan kom vi av oss. Finland var solklart det bättre laget i den andra halvleken, sammanfattar förbundskapten Calle Barrling efter matchen.

Kategori: Flickor -94
F19-landslaget med bl a Marija Banusic, Julia Wahlberg, Fanny Andersson, Pauline Hammarlund och Lina Hurtig, startar EM-slutspelet på måndag.

Medaljer och VM-platser på spel i F19-EM

Calle Barrlings F19-landslag spelar första matchen i EM-slutspelet mot Finland måndag 19 augusti. Det blir den första uppgiften i en turnering där titelförsvarande Sverige siktar mot semifinal och spel om medaljerna, vilket också skulle betyda kvalificering till nästa års U20-VM i Kanada.
– Det är en given målsättning. Tyskland och Frankrike som missade EM-slutspelet förra året är storfavoriter i de två grupperna, säger Calle Barrling.

Kategori: Flickor -94
Mimmi Larsson (bilden) har liksom även Amanda Hallesjö blivit uttagna i truppen till F19-EM i Wales.

Barrlings EM-trupp komplett

Förbundskapten Calle Barrlings trupp till F19-EM i Wales är nu komplett. Sedan tidigare var 17 spelare uttagna och nu har truppen kompletterats med Amanda Hallesjö från Hovås Billdal IF.
Barrling har även fått återbud från Lina Gerhardsson och i hennes ställe kommer Mimmi Larsson, Mallbacken, in i truppen.

Kategori: Flickor -94
Nellie Karlsson, en av 17 EM-uttagna

Truppen till U19-EM uttagen

Förbundskapten Calle Barrling har presenterat 17 av de 18 spelare som får resa till Wales och EM-slutspelet för F19 i augusti. Den 18:e spelaren tas ut vid ett senare tillfälle.

Kategori: Flickor -94

1-3 mot USA i Gävle

F19-landslaget mötte USA:s meriterade U20-upplaga på Kastvallen i Gävle på fredagkvällen och föll med 1-3 (0-1). Jessica Thorin tröstmålade i slutminuterna.
- En bra inventering kan man säga, mot ett bra motstånd, menade förbundskapten Calle Barrling.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter