Kategori: Flickor -97
Inget EM för F19

EM-drömmen släckt

Sveriges F19-landslag kommer inte kunna försvara EM-guldet från 2015. Slutspelsdrömmarna slocknade på söndagen. Trots spelmässigt övertag fick Sverige nöja sig med 0-0 mot England i Linköping. Nu hade seger inte räckt ändå i och med Österrikes 2-0 mot Belgien i Norrköping samtidigt.
- Men jag vill ge alla i den här gruppen en stor eloge. Vi gjorde verkligen ett försök idag, menade en besviken förbundskapten Anneli Andersén efteråt.

Kategori: Flickor -97

Tung förlust för F19-landslaget

Det kommer att bli en oerhört rafflande avslutning av EM-kvalet för F19-landslaget. Det stod klart efter en blek insats av svenskorna mot Österrike som vann matchen med 1-0. Det betyder att alla fyra lagen i elite round-spelet står på tre poäng inför den gruppspelets sista två matcher.
- Det blir nästan som slutspelshockey det här. Men det är naturligtvis oerhört spännande att allt avgörs i dom sista matcherna, säger Andersén.

Kategori: Flickor -97
Maja Göthberg och Filippa Angeldal, EM-segrare ifjol är med från start i dagens match i Linköping.

Skön svensk start på EM-kvalet

Sverige fick en utmärkt start på EM-kvalets Elite Round. Hemma i Linköping slogs Belgien tillbaka med 2-1 (2-0) inför 416 på läktarna och fler framför svenskfotboll.se.
- Jag tycker vi har god kontroll på matchen i 70 minuter, sa förbundskapten Anneli Andersén som, mycket nöjd med resultatet, tyckte att det blev onödigt nervöst på slutet.

Kategori: Flickor -97
Lotta Ökvist är en av 18 spelare som är med i F19-truppen som spelar Elite Round i Linköping och Motala i början av april.

Truppen till Elite Round - på hemmaplan

Mellan den 5 och 10 april spelar Sverige F19/97-landslag Elite Round i Linköping och Motala för att kvalificera sig till EM. Nu har förbundskaptenerna Anneli Andersén och Calle Barrling - som delar på ansvaret för både F19 och U20-landslaget som spelar VM i november - tagit ut sin trupp till EM-kvalet.

Kategori: Flickor -97
Emma Holmgren vaktade målet i matchen mot Frankrike.

Uddamålsförlust mot Frankrike

Det blev svensk uddamålsförlust i genrepet inför EM-kvalet. Det svenska F19-landslaget hade svårigheter med ett väldisciplinerat och starkt franskt motstånd. Segermålet, 0-1, kom i den andra halvleken när Frankrike satte dit en straff. Nu får de svenska spelarna åka hem och ladda om inför EM-kvalet som inleds i början av april.

Kategori: Flickor -97

Klar seger mot Italien

Filippa Angeldal gjorde mål i matchen mot Italien.

En stark andra halvlek banade vägen för svensk seger mot Italien i La Manga. F19-landslaget hade full kontroll matchen igenom och vann till slut med klara 4-0. Landslaget fick således en perfekt start på uppladdningen inför EM-kvalet på hemmaplan i april.

Kategori: Flickor -97

Genrep inför Elite Round

Emma Holmgren, med i La Manga-truppen

F19-landslaget har EM-kvalets Elite Round på hemmaplan i april för ögonen. Matcherna mot Italien och Frankrike nere i La Manga första veckan i mars blir nyttiga värdemätare.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter