Kategori: Landslag

Barrling slutar vid årsskiftet

Calle Barrling.

Calle Barrling avslutar sin tjänstgöring som förbundskapten till årsskiftet. Barrling har under sina 12 år som FK lett Sveriges F19-landslag till två EM-guld, ett EM-silver, ett EM-brons vilket också betytt två deltagande i U20 VM.

Kategori: Landslag

Tipselitläger för U20 på Bosön

36 spelare mellan födda mellan 1998 och 2000 är uttagna för tipselitläger på Bosön mellan 23 och 26 november. Tränarna på lägret är Ulf Kristiansson, Pia Sundhage, Anders Johansson och Lisa Dahlkvist.

Kategori: Flickor -98

Inget EM-slutspel för F19


Det blir inget EM-slutspel för F19/98-landslaget i sommar. Det blev förlust 0-2 i den avslutande matchen mot Serbien.
Platsen i EM-slutspelet tas av Italien som något överraskande vände underläge 0-1 till seger 2-1 mot värdnationen Norge

– En klassisk matchbild där det ena laget, vi, trycker på och har ett enormt stort bollinnehav och där motståndarna sedan kontrar in två mål. Idag saknade vi den rätta tyngden och den sista kvalitén för att göra mål, kommenterar förbundskapten Calle Barrling.

Kategori: Flickor -98

Stark svensk insats bakom seger


Det svenska F19-landslaget stod för en stark insats när de under fredagen besegrade Italien med 2-0. Sverige står nu på fyra poäng och toppar gruppen inför den avslutande omgången på måndag. Norge spelar senare under eftermiddagen och kan vid vinst placera sig på samma poäng som Sverige.

- Vi gör en jättebra match, väl genomförd där vi spelar metodiskt både i anfalls- och försvarsspelet, säger förbundskapten Anneli Andersén.

Kategori: Flickor -98

F19-landslaget vände 0-2 till 2-2

En match med två ansikten. Så kan man utan tvekan beskriva F19/98-landslagets första match av Elite Round mot hemmanationen Norge. Sverige var utspelat i den första halvleken, låg under med 0-2 och såg uträknat ut - men vände helt på steken i den andra halvleken och tvåmålsskytten Loreta Kullashi kvitterade i den andra övertidsminuten.
- Det är en mental seger, det vore ju sämre att ha motsatsen. Nu visar vi attityden, vi gick verkligen för det, konstaterar förbundskaptenen Calle Barrling.

Kategori: Flickor -98

Truppen till Elite Round för F19

I början av april spelar F19-landslaget för en plats i sommarens EM på plats i Nordirland. Förbundskaptenerna Calle Barrling och Anneli Andersén har tagit ut följande trupp till Elite Round i Norge där ytterligare en spelare kommer att få följa med.

Kategori: Flickor -98

1-2-förlust mot Danmark


F19/98-landslaget förlorade Danmark med 2-1 i den första landskampen under La Manga-lägret. Sverige ledde med 1-0 i paus efter mål av Ida Strömblad, men Danmark kom tillbaka och vände till seger med mål på två fasta situationer i den andra halvleken.

– Vår första halvlek är het okej, men deras andra halvlek är bättre än vår första och då får man leva med att det blir 1-2, kommenterar förbundskapten Calle Barrling.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter