P19/90: Knapp 1-2 förlust mot Irland

Det svenska P19-landslaget gick dessvärre en förlust till mötes även i den tredje och sista EM-kvalmatchen mot Irland med 1-2. Trots att laget fått igång sitt spel och var det klart bättre laget genomgående i matchen lyckades de inte knipa några poäng och slutade därmed sist i sin kvalgrupp.

Kvaliteten på de europeiska ungdomslandslagen just nu är utomordentligt bra. Sverige har inte lyckats att kvalificera sig för ett junior-EM på 15 år. Trots att förbundskapten Roland Larsson haft tillgång till bästa möjliga trupp lyckades man inte kvalificera sig för EM-slutspelet i Ukraina i sommar. Förstaplatsen i gruppen knep i stället Schweiz efter en målskillnadshistoria mot kvällens motståndare hemmanationen Belgien efter 1-1 i gruppfinalen.

- Vi har mött bättre lag helt enkelt. Exempelvis var vi helt utspelade i mötet med Belgien, säger förbundskapten Roland Larsson.

Kvällens möte med Irland var länge en öppen historia. Irland tog ledningen efter en halvtimmes spel men Sverige och Helsingborgs anfallstalang Rasmus Jönsson var inte sena att sätta kvitteringen i den 39:e minuten.
- Vi spelar mycket bättre i den här matchen än i de två tidigare, tyvärr är Irland effektivt och tar vara på de målchanser de har medan vi inte gör det.

Roland Larsson vill ge en stor eloge till sina spelare som gör en mycket bra match och håller en bra nivå spelmässigt, trots att de redan var klart att de inte skulle kunna kvalificera sig till EM.
- Såhär i efterhand kan jag medge att försvarsspelet i de två första matcherna var för naivt. Men jag är stolt över grabbarnas vilja, säger förbundskaptenen.

EM-kval Elite Round
10 juni 19.00
Sportcentrum, Tessenderlo
Sverige-Irland 1-2 (1-1)
0-1 (30') Aaron Doran, 1-1 (39') Rasmus Jönsson, 1-2 (74') James Collins.
Sverige: 1 Viktor Noring - 2 Beriar Muhammed, 3 Jasmin Sudic, 4 Marcus Törnstrand, 5 Miiko Albornoz - 6 Ivo Pekalski, 8 Jakob Johansson, 14 Jesper Florén (10 Astrit Ajdarevic 65'), 17 Dalil Benyahia (11 Simon Helg 72') - 9 Rasmus Jönsson, 18 Marcus Astvald.
Ersättare, ej inbytta: 12 Oscar Jansson - 7 Jiloan Hamad, 13 Joakim Askling.
Skadade: 15 Niklas Hult, 16 Orhan Cakic.
Varningar Sverige: Ivo Pekalski 56', Jasmin Sudic 83', Marcus Astvald 88'.
Irland: Ciaran Gallagher - Richard Towell, Lanre Oyebanjo, Gavin Gunning, Damien McCrory, Aaron Doran, Conor Clifford, Gearoid Morrissey, Conor Hourihane, Ronan Murray (Sean Scannell 61'), James Collins (Callum Morris 90').
Ersättare, ej inbytta: Kieron Thorpe, Callum O'Connor, Greg Cunningham, Jamie Devitt.
Domare: Alexey Kulbakov, Vitryssland.