Kategori: Pojkar -95

Revansch i Gimo

- En sån här dag är man riktigt, riktigt glad, säger tf förbundskaptenen Hans Wildow sedan han sett sina U20-adepter köra över Finland på Idrottsgården i Gimo med 4-1 (0-1) på söndagen.

Kategori: Pojkar -95
Simon Skrabb firar segermålet

0-1 på Studenternas

Sveriges och Finlands U20-landslag möttes ikväll på Studenternas IP i Uppsala i det första av två möten. I en mycket bra match drog gästerna det längsta strået och vann med 1-0. Målet inspelat av Åtvidabergs Simon Skrabb.

Kategori: Pojkar -95

Sverige ur Elite Round med huvudet högt

Chansen till gruppseger och avancemang var borta men Sveriges P19 tog sig samman och avslutade Elite Round-kvalet grandiost med en 3-0-seger mot Tjeckien.
- Vi slutar tvåa med sex poäng i Elite Round. Det hör inte till vanligheten och det är oerhört tunga poäng när det kommer till framtida ranking, konstaterar Tomas Turesson nöjd över den svenska insatsen.

Kategori: Pojkar -95
Simon Gustafson stod för två mål och en assist mot Italien.

P19/95: 3-1 mot Italien i Elite Round

P19-landslaget vände 0-1 till en strålande seger 3-1 mot Italien i EM-kvalets Elite Round. Simon Gustafson (2) och Valmir Berisha stod för de svenska målen. Men i gruppens andra match säkrade Bulgarien något oväntat EM-platsen med 2-0 mot Tjeckien,
- Vi gör en kanonmatch idag, en grym insats där vi vänder 0-1 till 3-1 och fullständigt spelar ut Italien, säger förbundskapten Tomas Turesson.
- Sen får vi resultatet från andra matchen och är borta från EM, så det är blandade känslor nu kan man säga.

Kategori: Pojkar -95

Förlust mot Bulgarien i EM-kvalet

Muamer Tankovic gjorde Sveriges reduceringsmål när P19-landslaget föll mot Bulgarien.

P19-landslaget föll med 2-1 mot Bulgarien i den första matchen i EM-kvalets Elite Round. Bulgarerna gjorde två mål tidigt i den första halvleken och Sveriges reducering kom i den 89:e minuten genom Muamer Tankovic.
– Frustration var ordet för dagen. Att börja med förlust i en sån här miniturnering är tungt. Vi gav inte upp i den är matchen och vi har inte gett upp möjligheten att gå vidare, men vi har kniven mot strupen nu, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Kategori: Pojkar -95
P19-landslaget med bl a Melker Hallberg EM-kvalar i Bulgarien.

EM-slutspel i potten för P19-landslaget

Lördag kväll inleder P19-landslaget EM-kvalets Elite Round mot värdnationen Bulgarien. Senare i veckan väntar också möten med Italien och Tjeckien. Bara gruppsegraren får en plats i EM-slutspelet i Ungern i juli.
– Det gäller för oss att vi tar poäng i de inledande matcherna så att vi i slutet på veckan kan få en match mot Tjeckien som gäller något, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Kategori: Pojkar -95

Två utvisningar och 0-2 mot Island

Sixten Mohlin gjorde en bra insats i 0-2-matchen mot Island där Sverige under större delen av matchen spelade med nio man.

P19/95-landslaget föll även i veckans andra match mot Island. Nu med 2-0 efter att Sverige dragit på sig två röda kort i den första halvleken.
– Jag är jättebesviken. Tyvärr är det ett helt oacceptabelt uppträdande på landslagsnivå. Jag är dock mycket nöjd med den attityd som killarna som var kvar på planen visade. De kämpade heroiskt, kommenterar förbundskapten Tomas Turesson.

Kategori: Pojkar -95

Förlust 0-3 mot Island

P19/95-landslaget förlorade med 3-0 i den första av veckans två landskamper mot Island. Matchen utvecklades till en fysisk batalj där den isländska segern var målmässigt för stor, bland annat kom 3-0 efter ett svenskt självmål.
– Vi stod inte upp fysiskt i den här matchen. Det var lite som att se seniorer mot juniorer och det håller inte när vi kommer till Elite Round, säger förbundskapten Tomas Turesson efter matchen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter