Öppen träning med P19/96 på Nya Parken

P96-landslaget tog VM-brons för två år sedan. Kampen om en plats i EM-slutspelet för U19 avgörs i Norrköping med start imorgon. Idag laddar laget med öppen träning på Nya Parken kl 15.00.

Imorgon, torsdag, börjar jakten på att för första gången ta en svensk plats i EM-slutspelet för P19-landslag. Sveriges årgång 1996 möter i Elite Round ("semifinalfas" i EM-kvalet) Litauen på Nya Parken i Norrköping. Det är bronsgenerationen, alltså laget som sensationellt blev trea i U17-VM 2013.

IFK Norrköping har hela fyra spelare i truppen (Linus Wahlqvist, Gentrit Citaku, Filip Dagerstål, Mirza Halvadzic), dessutom finns utlandsproffs som Valmir Berisha (Panathinaikos) och Carlos Strandberg (CSKA Moskva).

Valmir Berisha är tydlig med Sveriges målsättning i kvalet:
- Vi har ett jättebra lag med mycket rutin, så vinst och avancemang till slutspelet är målet för oss.

Matchen spelas kl 18.00 på torsdagen – men redan i eftermiddag kan man beskåda laget. Kl. 15.00 är det en öppen träning på Nya Parken. Välkomna!

Sverige möter sedan Belgien i Åtvidaberg på lördag och Ryssland i Norrköping tisdag 31 mars. Gruppsegraren kvalificerar sig för EM-slutspelet i Grekland i sommar.