0-1 i Horsens

Sveriges startelva i Horsens

Danmarks U20-landslag drog det längsta strået när man mötte Sveriges dito i Horsens på måndagskvällen och segrade med 1-0 (1-0).
- Danmark är lite bättre än oss idag, konstaterade tf förbunskaptenen Hans Wildow.

Sveriges "överåriga" P19-landslag (utdrygat med ett år äldre spelare) har de senaste åren spelat dubbelmöten med Finland. I år blev det istället en enkelmatch i Danmark för laget vars nästa mål blir U21. Dit är det dock ett steg och till Danmark hade Wildow tagit med sig en trupp med ringa landslagserfarenhet.

- Vi startade matchen bra de första tio-femton minuterna. Vi fick stopp på dem och de såg konfunderade ut. Vi kom också fram i flera bra inläggslägen, säger Wildow som dock fick se Sverige tappa sitt momentum från inledning.

Jonathan Augustinsson skallade ihop med en hemmaspelare och tvingades kliva av (ingen fara med honom dock). Sverige gick med en man kort i några minuter och på den tiden jämnade Danmark ut spelet.

- Det blev lite rörigt och därefter var det vi som blev tillbakatryckta resten av halvleken,säger Hans Wildow som tyckte att Sverige repade sig vart eftersom i den andra halvleken och avslutade riktigt bra.
- Men Danmark skapar fler rejäla chanser. Det här var en nyttig erfarenhet, säger Wildow som lät alla i truppen få matchtid.

Sveriges startelva: 1 Tim Erlandsson - 2 Johan Andersson, 3 Franz Brorsson, 4 Alexander Berntsson, 5 Jonathan Augustinsson - 8 William Kurtovic, 10 Elias Andersson [K], 6 Adam Andersson - 7 Joel Andersson, 9 Ludvig Fritzson, 11 Hosam Aiesh.

Ersättare: 12 Johan Brattberg - 13 Eric Björkander, 14 Patrik Karlsson Lagemyr, 15 Jacob Hjelte, 16 Oscar Johansson.