Kategori: Pojkar -98
Anton Kralj är bara 164 centimeter lång, men försöker att vara smartare än alla andra i stället.

Kralj väger upp kortheten med klokhet

Med 164 centimeter är Anton Kralj Sveriges – Ja kanske hela U19-EM:s – kortaste spelare. Allt som oftast är MFF:aren minst på plan. Det kompenserar han med en väldigt fin blick för spelet.
– Har jag inte längden med mig får jag läsa spelet istället. Försöka läsa av vad de ska göra i nästa steg, säger Anton Kralj.

Kategori: Pojkar -98
Max Svensson gjorde debut i tävlingssammanhang i landslaget mot Georgien.

Tävlingsdebutanten om Sveriges sorti: ”Helt tomt”

Efter två inledande förluster är Sverige utslaget ur U19-EM. Senast blev det ett nederlag mot värdarna Georgien. För Max Svensson var det tävlingsdebut i landslagssammanhang.
– Just nu är det bara surt. Vi får analysera vad vi kunde ha gjort bättre i denna match. Vi får försöka att gå vidare och ändå avsluta på topp mot Portugal, säger Max Svensson.

Kategori: Pojkar -98
I och med förlusten har Sverige inte chansen att ta sig till slutspel, trots chansen till tre poäng mot Portugal på lördag.

Andra raka förlusten i EM

Sverige åkte på en ny förlust i U19-EM. Hemmanationen Georgien vann med 2-1 i Tbilisi efter en svensk mardrömsstart. Sverige mål prickades in än en gång av Viktor Gyökeres.

Kategori: Pojkar -98
Gyökeres, Lidberg och Jajic.

Lär känna spelarna i P19

Vem är latast i laget? Vem är sämst förlorare? Vem hade fått bäst resultat på högskoleprovet? Och vem hade fått sämst resultat? Lagkapten Dusan Jajic, Isac Lidberg och Viktor Gyökeres ger en bättre bild av spelarna i den svenska U19-truppen. Alltid med glimten i ögat och med massa kärlek.

Kategori: Pojkar -98

Inför Sverige - Georgien

I dag gör P19-landslaget sin andra match i U19-EM. Efter den inledande förlusten mot Tjeckien väntar nu värdnationen Georgien kl. 15.30 svensk tid. Vi pratade med förbundskapten Claes Eriksson och analytiker Olle Göransson inför matchen.

Kategori: Pojkar -98
Mattias Andersson på spelarhotellet.

Mattias Andersson inför Georgien

I morgon onsdag spelar Sverige sin andra match i U19-EM. Värdnationen Georgien väntar försvarsdirigenten Mattias Andersson och hans lagkamrater.
– Vi har alla möjligheter som finns att ta oss vidare från gruppen. Vi har fortfarande allt i egna händer, säger Mattias Andersson.

Kategori: Pojkar -98
Jesper Karlsson på spelarhotellet.

”Här för att vinna, inte komma igång”

Jesper Karlsson gjorde succé under debutsäsongen i Allsvenskan i fjol. Falkenberg byttes till Elfsborg. Tiden i den nya klubben har dock kantats av skador. Nu är den spelsugne anfallaren i Georgien för spel i U19-EM.
– Det har känts bra på sistone och formen är på väg tillbaka, säger Jesper Karlsson.

Kategori: Pojkar -98
Teddy Bergqvist spelade U17-EM förra året och är nu med i U19-EM.

Bergqvist en av tre 99:or i EM-laget

Teddy Bergqvist är en av tre underåriga i truppen. Tillsammans med Anel Ahmedhodzic och Joseph Colley har han redan hunnit med ett U17-EM. Nu gör trion sitt andra mästerskap. U19-EM i Georgien.
– Det är hur kul som helst. Det är stort med allt runtomkring och själva matcherna. Det är en hög nivå här och en ära att bära landslagströjan, det är häftigt, säger Teddy Bergqvist.

Kategori: Pojkar -98

Gyökeres fortsätter skriva historia

Gyökeres.

Han sköt Sverige till landets första U19-EM någonsin. Väl i EM-debuten höll han sig framme igen. Viktor Gyökeres gjorde reduceringen i 1-2-förlust mot Tjeckien. Sveriges första mål i ett U19-EM.
– Det var skönt att få in den, men det hade varit skönt att få smälla in en till boll, säger en besviken Viktor Gyökeres.

Kategori: Pojkar -98
Colley i nickduell. Foto: Getty/UEFA

Svensk förlust i EM-premiären

Det blev svensk uddamålsförlust i premiären av U19-EM. Tjeckien gick upp till ledning, 2-0, innan Sverige vaknade till i andra halvlek och kunde reducera. P19-landslaget gick sedan för en kvittering men Tjeckien höll undan och vann med 2-1. Svenska målet prickades in av anfallaren Viktor Gyökeres.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter