Poppler Isherwood: ”Ska spela för vår heder och Sverige”

Även om Sverige är utslaget ur U19-EM kommer P19-landslaget att göra allt för att besegra gruppsegraren Portugal lovar Thomas Poppler Isherwood.

Inför den tredje och sista gruppspelsmatchen är Sverige redan utslaget. Lördagens match mot den redan klara gruppettan Portugal är dock av största vikt.
– Alla grabbarna i laget vet om att detta är vår sista match tillsammans. Vi kommer att ge 110 procent och köra tillsammans hela vägen sen får vi se vad som händer, säger Thomas Poppler Isherwood.

Allting har ett slut. I dag fredag gjorde P98-landslaget sin sista träning tillsammans. I morgon lördag spelar gänget sin allra sista match ihop. Portugal väntar i den avslutande gruppspelsmatchen i U19-EM i Georgien.

– Det är som en helt vanlig match. Vi kan inte vara ledsna över att vi inte har tagit oss vidare. Vi måste stå upp. Vi ska spela för vår heder och Sverige. Vi måste spela för alla som är här och titta och för alla där hemma i Sverige som kollar. Vi måste spela för oss själva, för laget. Vi ska avsluta den här sista matchen som en grupp på ett fint sätt. Den här matchen är lika viktig som alla andra om inte viktigare, säger Thomas Poppler Isherwood.

Sverige är redan utslaget efter två inledande förluster mot Tjeckien och Georgien. Portugal å sin sida är redan klar gruppetta via två raka vinster mot samma motstånd. Trots det försäkrar sig mittbacken att motivationen bland de svenska spelarna kommer att vara på topp.

– Alla grabbarna i laget vet om att detta är vår sista match tillsammans. Vi kommer att ge 110 procent och köra tillsammans hela vägen sen får vi se vad som händer. Vi har surat, varit ledsna, arga och besvikna. Men när man vaknar upp som i dag är det bara att släppa matchen och blicka framåt.

Hur känns det att ni nu är framme vid den allra sista landskampen med P98-landslaget?
– Det är blandade känslor. Det är tråkigt att man inte kommer köra vidare med många av spelarna och i ledarstaben. Men jag tror ändå att vi kommer att träffa varandra längs vägen senare. Antingen i landslag högre upp eller i klubblag. Det är tråkigt att vi måste skiljas åt som en trupp med P98-landslaget. Jag har varit med från grunden sedan jag var 15 år. Samtidigt är det kul att få konkurrera bland de äldre landslagen nu.

Härföraren Isherwood minns tillbaka på P98-landslagets fyra år med stolthet. Höjdpunkterna var turneringssegern i Nordisk Pojk och det historiska avancemanget till U19-EM.

– Vi var de första som tog Sverige till ett U19-EM. Vi har en grym gemenskap, även om det är många nya ansikten. Vi håller ihop fint som ett lag och alla ledarna vi har haft har varit bra. Vi har gjort en bra resa.

Upplagt av: Johan Velagic