P20 besegrade Danmark med 3-2

Det svenska P20-landslaget som möter Danmark i dubbla landskamper denna vecka inledde med seger på onsdagskvällen. Danmark ledde matchen både med 1-0 och 2-1 men Sverige kunde två gånger om kvittera och till slut avgöra matchen med tio minuter kvar.

- Vi gör det bra. Sett över 90 minuter förtjänar vi absolut att vinna, säger förbundskapten Christofer Augustsson.

P20-landslaget som består av spelare födda 1997 och 1998 träningsmatchas i veckan mot Danmark i dubbla landskamper. Förbundskapten Christofer Augustsson har under de första dagarna med laget fokuserat på speluppbyggnad och positionering och var efter slutsignal nöjd med utfallet.

- Såhär direkt efter matchen tycker jag att det vi pratat om och tränat på fungerar väldigt bra. Vi gör det bra i vår speluppbyggnad genom hela matchen och positionerar oss bra för att skapa obalans hos motståndarna, säger Christofer Augustsson.

Sverige gör en riktigt bra första halvlek men går till pausvilan med enbart likaläge, 1-1. Danmark lyckas ta ledningen på straff innan Jesper Karlsson i halvlekens slutminuter snyggt sätter dit 1-1.

- Vi gör det riktigt bra i första 45 minuterna och kan med korrekt positionering kontrollera den första halvleken. Sen ändrar Danmark lite till den andra för att komma åt oss bättre. Det gör att halvlek två inte blir fullt lika bra.

I den andra halvleken är det åter Danmark som tar ledningen. På en kantfrispark nickar Danmark in 2-1 och Sverige är åter i uppförsbacke. Men ännu en gång ska Jesper Karlsson agera kvitteringsskytt. Med tio minuter kvar kan Deleho Irandust skicka in det avgörande 3-2.

- Vi gör tre spelmål och Danmarks båda mål kommer till på fasta situationer. Är nöjd med att vi gör tre snygga mål, säger Augustsson och fortsätter matchanalysen:

- Sen har vi givetvis en del att jobba på också. Vårt höga försvarsspel fungerar inte riktigt som vi tänkt oss så det får vi fortsätta arbete med fram mot nästa match. Men framförallt är jag nöjd med att spelarna hela tiden jobbar och är koncentrerade mot den målbild vi satte upp inför matchen. Att arbeta bra för att lyckas förhindra deras anfallsspel.

Sverige vinner alltså matchen med 3-2 till slut. Nu får landslaget fortsätta träna under dagarna två innan ny match mot Danmark väntar på lördag. Matchen spelas i Södra Sandby och har avspark 13.00.

Sveriges startelva: 12 Isak Pettersson (K) - 2 Alexander Jallow, 5 Ibrahim Dresevic, 18 Dennis Hadzikadunic, 3 Rami Kaib - 7 Jonathan Morsay, 8 August Erlingmark, 15 John Björkengren, 16 Svante Ingelsson - 10 Daleho Irandust, 17 Jesper Karlsson.