Kategori: U21 herr

Truppen till EM-kvalet mot Malta

Den 7 juni spelar U21-landslaget EM-kval på bortaplan mot Malta. U21-landslaget, som ligger tvåa i en haltande tabell, skulle vid seger mot Malta ta sig förbi Belgien på förstaplatsen i gruppen.
- Så det är det. Men nu måste vi åka ner till Malta och göra jobbet fullt ut. Det gäller att vi trampar gasen i botten redan från början, säger förbundskaptenen Roland Nilsson som har tagit ut följande 18 spelare i truppen.

Kategori: U21 herr
U21-landslaget jublar efter mål mot Malta.

Här ska U21-landslagets kvalspel avgöras

U21-landslaget har inlett EM-kvalet med fyra segrar och två oavgjorda matcher. Laget skuggar Belgien med en match mindre spelad och i höst kommer allt avgöras. Kan U21-landslaget upprepa de senaste årens bedrifter och gå till slutspel? Med tre raka hemmamatcher i höst kommer allt avgöras i Falkenberg, Helsingborg och Kalmar.

- Städerna har gjort ett aktivt och bra jobb för att få matcherna till deras arenor. Det kommer bli bra matcher där, säger Svenska Fotbollförbundets Christian Thunholm, evenemangsansvarig U21-landslaget.

Kategori: U21 herr
Franz Brorsson satte ett segermål som kan bli guld värt i U21-landslagets jakt på EM.

Sent segermål mot Cypern

Med matchens sista bolltouch i den 97:e (!) minuten gjorde Franz Brorsson 1-0 för U21-landslaget borta mot Cypern. Sverige skuggar nu Belgien i toppen av EM-kvaltabellen.
- Nu är vi verkligen med hela vägen eftersom vi möter alla konkurrenterna på vår hemmaplan i höst, säger förbundskapten Roland Nilsson.

Kategori: Landslag

Viktig kvalseger för U21 i Turkiet

Joel Asoro, tvåmålsskytt för U21-landslaget mot Turkiet.

U21-landslaget hämtade en viktig seger i EM-kvalet på bortaplan mot Turkiet. Sverige vann med 0-3 efter två mål av Joel Asoro och ett av Svante Ingelsson.
- Att vinna en tuff bortamatch med tre mål får man vara nöjd med. Vi gör verkligen jobbet defensivt idag och lyckas på ett bra sätt med våra omställningar, säger förbundskapten Roland Nilssson.

Kategori: U21 herr

Fler återbud till U21:s EM-kval

Roland Nilssons U21-landslag reser idag iväg till EM-kval mot Turkiet och Cypern. Carlos Strandberg (MFF) och Tesfaldet Tekie (Östersund) har lämnat återbud. Som ersättare kallas Felix Beijmo (Djurgården) och Svante Ingelsson (Udinese).

Kategori: U21 herr

Hallberg ersätter Smith i U21

Norrköpings Eric Smith har lämnat återbud till U21-landsalgsets EM-kvalmatcher mot Turkiet och Cypern. Smith ådrog sig en fotskada för en tid sedan och har inte återhämtat sig hundraprocentigt.
Kalmar FF:s Herman Hallberg, som fanns med i två av tre EM-kvaltrupper i höstas, ersätter Smith.

Kategori: U21 herr

Flera debutanter Nilssons U21-trupp


U21-landslaget startar om EM-kvalet med bortamatcher mot Turkiet 23 mars och Cypern 27 mars.
Förbundskapten Roland Nilsson har tagit ut en 20-mannatrupp med bland annat innehåller nya namn som Jonathan Augustinsson, Dennis Hadzikadunic, Jonathan Levi och Tesfaldet Tekie.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter