Kategori: U21 herr

Larsson räddade poäng mot Ungern


Highlights provided by OZ

U21-landslaget hamnade i tidigt 2-0-underläge mot Ungern i EM-kvalet, men kom tillbaka till slutliga 2-2. Gustav Engvall reducerade precis före pausvilan och Jordan Larsson kvitterade till 2-2 med fem minuter kvar av ordinarie tid.

– Första halvlek är väl okej, vi får ändå in ett mål före paus. Andra är bra, där det blir ett jagande och vi får till ett andra mål, summerar förbundskapten Roland Nilsson.

Kategori: U21 herr
Anton Salétros.

Borta är hemma för Anton Salétros

U21-landslaget möter Ungern i på bortaplan i höstens sista match i EM-kvalet. Sverige har startat kvalet bra med två segrar och en oavgjord så här långt och Anton Salétros, som till vardags har matcharenan som hemmaplan med sitt klubblag Ujpest FC, tror och hoppas på ett bra resultat även mot Ungern.
– Det blir en tuff match. De ser oss som favoriter och kommer att vara jäkligt motiverade, men det ska nog gå bra om vi själva gör det vi ska och är bra på.

Kategori: U21 herr

U21-återbud från Isak och Svanberg

Både Isak och Svanberg missar U21-landslagets EM-kvalmatch mot Ungern.

U21-landslaget samlas under måndagen inför bortamatchen i EM-kvalet mot Ungern. Till matchen får man klara sig utan Alexander Isak och Mattias Svanberg, som båda lämnat återbud. Isak har problem med ett knä och Svanberg, som haft höftbesvär en tid, tvingades avbryta Malmös söndagsmatch mot Häcken.
Förbundskapten Roland Nilsson kallar in Svante Ingelsson, Udinese, och Elias Andersson, Sirius, som ersättare.


Kategori: U21 herr
Carlos Strandberg missar EM-kvalmatchen mot Ungern. Silkeborgs Gustaf Nilsson är uttagen i U21 för första gången sedan november 2015.

Gustaf Nilsson med U21 till Ungern

Carlos Strandberg är lårskadad och finns inte med i U21-truppen till säsongens sista EM-kvalmatch mot Ungern borta den 10 november. Det öppnar dörren för Silkeborgs anfallare Gustaf Nilsson, som nu får förtroendet av förbundskapten Roland Nilsson.

Kategori: U21 herr
Carlos Strandberg sätter 2-0-målet och punkterar EM-kvalmötet med Malta.

Stabil seger på Olympia

Låta bollen göra jobbet och ha tålamod. Det var vad som skulle krävas på ett regnigt Olympia när Sveriges U21-landslag skulle få jobbet gjort mot Malta. Och det lyckades blågult tämligen väl med. 3-0 (1-0) efter två nya mål från Carlos Strandberg (fem mål på tre kvalmatcher nu) och dubbla assists från Erdal Rakip ger fin skjuts inför fortsättningen på EM-kvalet.
- Det var OK. Vissa stunder bra men vi kan göra det bättre, tyckte förbundskapten Roland Nilsson.

Kategori: U21 herr
Alexander Isak finns med i Roland Nilssons startelva mot Malta.

Alexander Isak från start mot Malta

U21-landslaget EM-kvalar mot Malta på Olympia i Helsingborg kl 18.45. Roland Nilsson gör en förändring i startelvan jämfört med i fredags. Alexander Isak startar på topp bredvid Carlos Strandberg.

Kategori: U21 herr

Svårspelat Malta väntar för U21


Efter 1-1 i EM-kvalmatchen mot Belgien på bortaplan i fredags väntar nu Malta hemma på Olympia i Helsingborg för U21-landslaget. Malteserna står på noll poäng i kvalgruppen, men har så här långt bjudit på starkt motstånd i de tre bortamatcherna mot Belgien, Ungern och Cypern.


Kategori: U21 herr
Filip Dagerstål gjorde Sveriges mål mot Belgien och var också stark i försvarsspelet.

1-1 mot Belgien i EM-kvalet

U21-landslaget spelade oavgjort 1-1 i EM-kvalet på bortaplan mot Belgien.
Belgarna tog ledningen på ett distansskott av Jordi Vanlerberghe i den första halvleken. Filip Dagerstål nickade in den svenska kvitteringen i den andra.

Kategori: U21 herr

Inga förändringar i Nilssons elva

Roland Nilsson.

Klockan 20.00 är det avspark mot Belgien i U21-EM-kvalet. Förbundskapten Roland Nilsson mönstrar exakt samma startelva som i premiären för en månad sedan då Sverige besegrade Cypern med 4-1.
– Alla i truppen ser pigga ut, det har bara varit några småskavanker här och där, så jag ser för dagen ingen anledning att byta ett vinnande lag, säger Roland Nilsson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter