2-0 mot Ryssland i Belek

U21-landslagets startelva i 2-0-segern mor Ryssland. FOTO: SvFF.

En bra halvlek räckte för att det svenska (äldre) U21-landslaget skulle ta hem segern mot Rysslands yngre dito med 2-0. John Guidetti och Simon Gustafson gjorde de svenska målen som avgjorde matchen tidigt.

U21-landslaget tog kommandot direkt mot Rysslands nya U21-lag. Ryssarna föll med 4-0 mot Sveriges nya U21:or i fredags och det syntes att de hade respekt för motståndet i dagens match, vilket nog accentuerades när John Guidetti nickade in 1-0 redan i den tredje minuten, efter inlägg av Ludwig Austinsson. Situationen kom efter en hörna från Augustinsson som sedan bollen i retur och hittade Guidetti i boxen.

Sverige ökade på till 2-0 mitt i halvleken. Viktor Claesson gick i djupled på högerkanten och spelade snett inåt bakåt till Simon Gustafson, som satte bollen på det sätt han så att ofta gjort i Häcken – en distinkt och kontrollerade bredsida längs marken.

John Guidetti och Nicklas Bärkroth i samspråk efter matchen. FOTO: SvFF.Fler svenska mål blev det inte. Nicklas Bärkroth var närmast i den andra halvleken. Han kom in efter en timmes spel och visade prov på fin tajming och explosivitet när han först tog emot bollen, lurade sin back och ryckte sig loss. Avslutet smet dock precis utanför den vänstra stolpen.

Lagkapten Oscar Hiljemark var efter matchen på det stora hela tillfreds med lagets insats.
– Jag tycker att vi spelar en stundtals riktigt bra första halvlek med bra kombinationsspel och vi trycker ner dom ordentligt, kommenterade han efter slutsignalen.
– Vi skapar en del målchanser, men borde väl kanske göra något mål till. I andra halvlek är det väldigt mycket byten i båda lagen och en del avbrott så det blev väl ingen riktigt rytm i spelet då, lade han till.

Ludwig Augustinsson som gick av i paus var efter matchen inne på samma tankegångar.
– Jag tycker vi hade bra kontroll på det, vi gör två mål och känns rätt överlägsna. Vi tappar boll några gånger lite slarvigt, som man inte får göra mot bättre lag, men idag funkade det och vi vinner. Första halvlek är vi ganska nöjda med, men totalt sett kan vi bättre.

Målvakten Jacob Rinne gjorde sin första hela match med den här kullen U21:or och sattes på ett par prov, men visade lugn och tog bra hand om de situationer som uppstod. Det svåraste ett friläge för Ruslan Bobov efter svenskt felpass på egen planhalva.
– Lägena de får är ju framför allt på våra egna misstag, när vi tappar boll i fel lägen. Men jag tycker att det kändes bra.

En vinst är alltid en vinst och det gladde naturligtvis förbundskapten Håkan Ericson, men naturligt nog ville han inte dra för stora växlar på 2-0-segern.
– Jag är nöjd med att vi vann vår nionde match av tio och jag tycker att vi till stora delar gjorde det som behövdes mot det här laget, men det krävs naturligtvis mer den artonde juni mot Italien, summerade han en stund efter matchen.

– Jag tycker att vi är riktigt bra i 20-25 minuter sedan vill jag ändå att man ska ha ett go och trycka på de delar vi har i spelet och där tycker jag inte att vi klarar det fullt ut om jag ska vara ärlig, men jag kan inte vara alltför krävande när vi känner att vi är bättre och får tidiga mål, fyllde han i.

Dagens match mot Ryssland var sista möjligheten att matcha laget innan Ericson ska ta ut EM-truppen den 2 juni så under våren är det fortsatt scouting av spelare som gäller för hans del.
– Ja, det är det, men jag tycker ändå att jag har fått några svar på det här lägret.

Senaste nytt: U21 herr

Herrar U21 Landskamp
Arena: Bellis Stadium
Publik: 60
Domare: Cihan Burgan
0 - 2
Avslutad
Starttid: 2015-03-31 16:00 17.00 lokal tid
Halvtidsresultat: 0 - 2
Sändes på TV12

Händelser

Uppställningar

Ryssland

Formation: 4-5-1

 • 1. Vitalij Gudijev (MV)
  46’
 • 2. Vjatjeslav Karavajev
 • 5. Vladislav Ovsijannikov
 • 6. Ilija Zuev (K)
 • 8. Aleksej Jevsejev
 • 9. Aleksandr Morgunov
 • 11. Ruslan Bobov
  83’
 • 14. Nika Tjkapelia
  46’
 • 16. Artem Timofejev
 • 17. Konstantin Savitjev
  46’
 • 21. Aleksandr Serasjkov

Ersättare

 • 12. Ilja Lantratov (MV)
  46’
 • 4. Vitalij Lystkov
 • 7. Armen Ambartsumijan
 • 13. Arsjak Korijan
  46’
 • 18. Aijdar Lisinkov
 • 19. Kirill Kostin
  46’
 • 20. Aleksej Sutormin
  83’

Sverige

Formation: 4-4-2

Ersättare

Matchinformation

Notering

17.00 lokal tid

Domare: Cihan Burgan, Turkiet

Ass. domare 1: Fatih Celtikci, Turkiet

Ass. domare 2: Serdar Soydan, Turkiet

Fjärdedomare: Ozan Ergün, Turkiet

Matchnummer: 900102003