Viktig kvalseger för U21 i Turkiet

U21-landslaget hämtade en viktig seger i EM-kvalet på bortaplan mot Turkiet. Sverige vann med 0-3 efter två mål av Joel Asoro och ett av Svante Ingelsson.
- Att vinna en tuff bortamatch med tre mål får man vara nöjd med. Vi gör verkligen jobbet defensivt idag och lyckas på ett bra sätt med våra omställningar, säger förbundskapten Roland Nilssson.

Turkiet har haft en svag start i kvalet med bara fem poäng på fem matcher, och var pressade att vinna mot Sverige för att ha chans på EM-slutspel.

- Vi hade pratat om innan att det var lite sista chansen för dom att stanna kvar i kvalet. Vi förväntade oss att dom skulle komma ut och satsa rejält offensivt från start, och om vad vi skulle göra för att utnyttja det läget, säger Roland Nilsson.
- Man kan väl säga att det blev som vi hade tänkt oss. Vi gjorde ett jättejobb defensivt, och kunde utnyttja snabba omställningar för att skapa våra chanser.

Sverige gjorde en mycket bra första halvlek, och skapade klart fler farliga chanser. Utdelning kom redan efter sju minuter spelade, när Joel Asoro vann en löpduell och placerade in bollen lågt.
Strax före halvtid skarvade Isak Ssewankambo fram bollen till Svante Ingelsson, som passerade både försvarare och målvakt för att peta in bollen ur minimal vinkel.

Turkiet fortsatte pressa framåt i början av andra halvlek, men efter en kort anstorming fick Sverige kontroll på bollen och matchen igen.
- Det är definitivt ett bra lag vi möter, med många bollskickliga spelare. Men vi känner ändå att vi har ganska god kontroll på läget.

I slutskedet fastställde Joel Asoro till 3-0, som blev slutresultat.

U21-landslaget reser nu vidare till Larnaca på Cypern, för nästa kvalmatch den 27 mars.
- Ännu en svår bortamatch, vi reser imorgon och sedan har vi två dagar att förbereda oss på bästa sätt. Det gäller att vi laddar om ordentligt så vi kan ställa upp med ett piggt lag på tisdag, säger Roland Nilsson.

Startelvan mot Turkiet: 1 Pontus Dahlberg - 2 Linus Wahlqvist (K), Filip Dagerstål, 3 Franz Brorsson, 5 Joel Andersson - 6 Svante Ingelsson, 9 Mattias Svanberg, 7 Isak Ssewankambo, 8 Erdal Rakip - 10 Joel Asoro, 11 Alexander Isak.