Flera debutanter Nilssons U21-trupp


U21-landslaget startar om EM-kvalet med bortamatcher mot Turkiet 23 mars och Cypern 27 mars.
Förbundskapten Roland Nilsson har tagit ut en 20-mannatrupp med bland annat innehåller nya namn som Jonathan Augustinsson, Dennis Hadzikadunic, Jonathan Levi och Tesfaldet Tekie.

Sverige slåss med i första hand Belgien och Ungern om en plats i U21-EM-slutspelet i Italien 2019. Alla tre lagen är obesegrade i kvalspelet och har tappat lika många poäng (2), men belgarna har spelat fler matcher.

För svensk del väntar tre bortamatcher under det första halvåret. Närmast Turkiet och Cypern och sedan ny bortaresa till Malta i juni innan Roland Nilssons lag i höst avslutar med hemmamatcher mot Ungern, Turkiet och Belgien. (mer från Roland Nilsson om EM-kvalet i spelaren ovan)

Till de kommande matcherna har Roland Nilsson formerat en trupp som innehåller flera nya ansikten.
Trelleborgs mittback Dennis Hadzikadunic (utlånad från MFF) är en erfaren ungdomslandslagsspelare. Han har spelat totalt 30 P17- och P19-landskamper och blir nu för första gången kallad till U21-landslaget.

– Dennis är en spelare som jag haft tidigare i P98 och som fortsatt att utvecklas både i Malmö och nu sedan han blev utlånad till Trelleborg. Jag tycker att jag vet var jag har honom, säger Roland Nilsson.

Jonathan Levi, Rosenborg - nytt namn i U21.Rosenborgmittfältaren Jonathan Levi, med förflutet i Öster och Landskrona, har inte spelat någon landskamp alls tidigare, men var med på Roland Nilssons inventeringsläger förra sommaren då den förra kullen U21:or förberedde sig inför mästerskapet i Polen. Även Djurgårdens vänsterback Jonathan Augustinsson, som har en P19-landskamp på meritlistan, fanns med på det lägret.

– Jonathan Augustinsson var med och konkurrerade förra året, men föll bort då på grund av för lite speltid. Nu har han startat i princip varje match och får därför chansen nu.

– Jonathan Levi gjorde så pass bra ifrån sig på lägret i somras att jag har följt honom sedan dess. Det är mycket nöjda med honom i Rosenborg där han under hösten gjorde några inhopp och även ett par matcher från start. Nu har han också visat fin form under försäsongen.

Tesfaldet Tekie fanns med i Håkan Ericsons trupp till kvalmatchen mot Georgien våren 2016, men har fortfarande en nolla i kolumnen för U21-landskamper. Även Eric Smith, som Nilsson haft med i flera kvaltrupper i höstas, väntar på den riktiga U21-debuten.

– Tesfaldet Tekie har visat att han är en skicklig fotbollsspelare. Sedan han kom hem till Sverige och Östersund har han gjort bra prestationer i både träningsmatcher och Svenska Cupen och även mot internationellt motstånd, säger Roland Nilsson.