Här ska U21-landslagets kvalspel avgöras

U21-jublar och Rolle Nilsson.

U21-landslaget har inlett EM-kvalet med fyra segrar och två oavgjorda matcher. Laget skuggar Belgien med en match mindre spelad och i höst kommer allt avgöras. Kan U21-landslaget upprepa de senaste årens bedrifter och gå till slutspel? Med tre raka hemmamatcher i höst kommer allt avgöras i Falkenberg, Helsingborg och Kalmar.

- Städerna har gjort ett aktivt och bra jobb för att få matcherna till deras arenor. Det kommer bli bra matcher där, säger Svenska Fotbollförbundets Christian Thunholm, evenemangsansvarig U21-landslaget.

U21-landslaget ligger tvåa i gruppen tre poäng bakom Belgien. Landslaget har dock en match mindre spelad och vid vinst mot Malta borta den 7 juni går landslaget upp i ledning i kvalgruppen.

Sedan väntar tre raka hemmamatcher i höst – när hela kvalgruppen ska avgöras. Nu är det klart var matcherna kommer spelas.

Först väntar Ungern på Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg den 7 september. Några dagar senare, 11 september, väntar Turkiet på Olympia i Helsingborg. Två arenor som landslaget har goda minnen från i kvalet.

- Vi har hittills spelat två matcher på hemmaplan i kvalet – i Falkenberg och Helsingborg. De matcherna har vi vunnit med 4-1 och 3-0 så det känns väldigt bra att återvända till arenorna i höst när EM-kvalet fortsätter på hemmaplan. Det kommer bli väldigt spännande och bra matcher, säger U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson.

I oktober spelas sedan EM-kvalets allra sista match när Belgien kommer till Guldfågeln Arena i Kalmar. Matchen spelas den 16 oktober och det finns alltså möjlighet att den matchen kan komma och bli helt avgörande för vem som tar sig till EM.

- Det ska bli roligt att komma till Kalmar och spela kvalmatch. Det är många poäng att spela om innan dess, men det är klart det kan bli en häftig match mot Belgien i Kalmar. Det blev 1-1 när vi möttes i Belgien och vi ska göra allt vi kan för att se till att EM-hoppet lever när det är dags, avslutar Roland Nilsson.