Truppen till EM-kvalet mot Malta

Den 7 juni spelar U21-landslaget EM-kval på bortaplan mot Malta. U21-landslaget, som ligger tvåa i en haltande tabell, skulle vid seger mot Malta ta sig förbi Belgien på förstaplatsen i gruppen.
- Så det är det. Men nu måste vi åka ner till Malta och göra jobbet fullt ut. Det gäller att vi trampar gasen i botten redan från början, säger förbundskaptenen Roland Nilsson som har tagit ut följande 18 spelare i truppen.

När U21-landslaget spelar mot Malta den 7 juni så blir det den fjärde bortamatchen i rad för Roland Nilssons landslag. En svensk seger där och Sverige leder EM-kvalgruppen inför hösten där kvalspelet avslutas med tre raka hemmamatcher för svensk del.

Förra samlingen tog U21-landslaget två viktiga segrar. Man inledde med en klar 3-0-seger borta mot Turkiet och Franz Brorssons mål i den sjunde övertidsminuten gav en 1-0-seger mot Cypern. Förbundskaptenen vill ge i princip samma spelare förtroende även i den här matchen mot Malta. Carlos Strandberg som tvingades lämna återbud förra gången är också han uttagen i den här truppen.

- Vi gjorde två bra insatser mot Turkiet och Cypern, även om vi var lite trötta och kände av värmen i Cypern-matchen. Men vii klarade ändå av att få hål på dom till slut, säger han och fortsätter:

- Vi har kommit ytterligare en bit på vägen i vår utveckling. Ska vi fortsätta ta kliv så gäller det att spelarna får chansen igen.

I den förra truppen var Dennis Hadzikadunic och Jonathan Levi debutanter. Båda två kommer med även den här gången.
- Dom får förtroende igen ja. Dom har fortsatt att göra bra ifrån sig i sina klubblag, det är så det är. Det är ändå i klubblagen som det stora jobbet görs.

Truppen

Ledning

Roland Nilsson, förbundskapen
Andreas Pettersson, assisterande förbundskapten
Leif Troedsson, målvaktstränare
Andreas Janmyr, analytiker
Fredrik Bergström, läkare
Niklas Egnell, fysiolog och analytiker
Magnus Svärd, naprapat
Björn Eriksson, materialansvarig
Lars-Erik Hemgren, team manager
Stefan Herre Eriksson, överledare