Kategori: Livescore

Futsal världens snabbast växande sport

Svensk futsal tar steg varje år. Det finns 155 000 registrerade futsalspelare i landet, landskamperna tv-sänds och SvFF har lanserat ett nytt varumärke för sporten. Läs om det samt en intervju med den nya förbundskaptenen och allt inför SFL-starten i magasinet Match.

Kategori: F17-landslaget futsal

F17-samling i Örebro

Foto: UEFA.

Förbundskapten Lars Ternström har kallat till säsongens första samling med F17-landslaget i futsal. I samband med lägret spelas också en träningsmatch mot Örebro SK Söder som livesänds på webben.

Kategori: F17-landslaget futsal

Avslutade med seger mot Italien

Det svenska F17-landslaget i futsal fick en mycket nyttig erfarenhet på plats i Portugal. Det började visserligen med två förluster mot Spanien och Portugal men tjejerna fick avsluta med en 4-0-seger mot Italien.
- En klockren prestation. Vi har fokuserat mycket på prestation här i Portugal och nu fick vi bra resultat med så det är väldigt positivt, säger förbundskaptenen Lars Ternström.

Kategori: F17-landslaget futsal
Laget inför matchen mot Portugal.

Stora steg framåt mot Portugal

Omgång två av F17-turneringen i Portugal slutade med ny förlust, denna gång mot värdlandet med siffrorna 2-4. Trots detta var det relativt nöjda toner från svenskt håll efter matchen. Ett klart bättre offensivt spel samtidigt som färre målchanser släpptes till defensivt.

Kategori: F17-landslaget futsal
F17-landslaget uppställt inför Sveriges allra första flicklandskamp i futsal.

Förlust i historisk futsallandskamp

F17-landslaget i futsal spelade på torsdagskvällen den allra första landskampen mot Spanien i fyrnationsturneringen i Portugal.
Det spanska laget, där de flesta spelat futsal sedan sex års ålder, visade sig vara ett nummer för bra för ett orutinerat Sverige och slutresultatet skrevs 8-1.

Kategori: F17-landslaget futsal
Jitex Ema Paljevic är en av 14 uttagna

Debutanttrupp i futsal

För första gången har en svensk trupp nominerats till ungdomslandskamper i futsal. 14 tjejer, födda 1999-2001, får äran att resa till Portugal och UEFA:s 4-nationsturnering kommande månadsskifte.

Kategori: F17-landslaget futsal
Lars Ternström har genomgång med spelarna.

Första samlingen för F17-landslaget

Ett första historiskt ungdomslandslag i futsal samlades i Göteborg.
– Man har ju drömt om att få stå i de här kläderna. Det är coolt. Jag har skickat en massa bilder till kompisar. Lagkamraterna här skrattar åt mig och tycker kanske att jag är lite skrytsam, säger 15-åriga Elsa Törnblom i F17-landslagets premiärtrupp.

Kategori: F17-landslaget futsal

Flicklandslag bildas i futsal

Futsal flicklandslag bildas

Futsalens utveckling fortskrider. Nu kommer nästa steg; UEFA har för första gången bjudit in till en turnering för flicklandslag - och Sverige är ett av fyra länder.
- Mycket stimulerande, roligt och utvecklande, säger Per Broberg, futsalansvarig på SvFF.

Visa alla nyheter