Vad är widgets?

Widgets är små scripts som ni kan generera och infoga på lagets eller föreningens hemsida. På det viset kan ni alltid ha uppdaterad information från svenskfotboll.se på era sidor.

TILLGÄNGLIGA WIDGETS

FÖR EN SERIE
* Tabell
* Senaste resultat
* Kommande matcher
FÖR ETT LAG
* Säsongens matcher
FÖR EN FÖRENING
* Kommande matcher

FÖR LIVESCORE

*Livescoreruta som "tänds" när matcher spelas i aktuell serie (livescore erbjuds i ett begränsat antal tävlingar.
Livescore-widgets hittar du här.

Så här gör man

För att skapa en widget går du till den sida (på svenskfotboll.se eller någon av distriktssajterna) där den önskade informationen finns, t ex tabellsidan för just er serie eller laginformationssidan för ert lag. På dessa sidor finns det länkar för att generera widgets.
Klickar du på den valda länken kommer du vidare till designsidan.

Designsidan

På den här sidan kan du göra de färginställningar som du önskar för widgeten på er hemsida. När du har gjort inställningarna är det bara att kopiera kodsträngen som genererats och infoga den på er hemsida. Widgetens bredd anpassar sig efter det utrymme du valt att publicera den på.

Klick vidare från widget

I flertalet av widgetarna går det att klicka sig vidare till mer detaljerad information. Den som klickar sig vidare kommer då att komma till den sida du hade som utgångspunkt när du skapade widgeten. Med andra ord, utgick du från en serietabell på Hallands FF:s hemsida så är det dit vidarelänkningen tar besökaren från din widget.

Övrigt

För bästa funktionalitet behöver er webbplats nyttja teckenuppsättningen UTF-8.

Notera att varje serie, varje år, har ett unikt serie-id. Det innebär att när det blir ny säsong behöver ni generera en ny widget.

svenskfotbolls widgets är inte avsedda att användas i kommersiella syften. Den genererade koden får inte manipuleras.

Mer dynamisk information

Alla nyhetssidor på svenskfotboll och dess distriktssajter erbjuder RSS-flöden som kan länkas in på andra webbplatser. Vilka RSS-flöden som finns att tillgå ser du genom att klicka på RSS-symbolen () i din webbläsare när du är inne på sajten (läs mer här).

Exempel på generering av tabellwidget på Designsidan