Två förändringar i premiäromgången

Under gårdagen meddelades beslut från SvFF:s styrelse att möjliga matchflyttar i Allsvenskans och Superettans premiäromgångar kunde bli aktuellt på grund av den sena vintern. Nu står det klart att en match i Superettans premiäromgång, matchen Halmstads BK-Helsingborgs IF, har blivit uppskjuten. Dessutom har beslut tagits att matchen Östers IF-Degerfors IF kommer spelas i Borås.

Matchen Halmstad-Helsingborg skulle spelats den 31 mars klockan 14.00. Nu står det klart att matchen kommer skjutas upp och inte spelas under helgen.

Orsaken är att SvFF:s styrelse igår beslutade, efter en framställan från Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF), att ge klubbarna i Allsvenskan och Superettan möjlighet att skjuta upp de matcher som skulle ha spelats i de två första omgångarna. Det är den sena vintern och mycket besvärliga snöförhållanden som föranlett denna framställan från SEF.

Matchen kommer att spelas vid ett senare datum som förbundet, klubbarna och SEF kommer överens om.

Östers IF-Degerfors IF i Borås

Utöver den uppskjutna matchen har det under torsdagen även beslutats om en matchflytt i Superettans premiäromgång.

  • Matchen Östers IF – Degerfors IF som ska spelas den 1 april kl. 15.00 har flyttats från Myresjöhus Arena till Borås Arena.

Orsaken är att Myresjöhus Arena inte är godkänd för spel. Östers IF har varit i kontakt med sina reservarenor och nekats till att genomföra matchen där. Efter framställan från Öster har TK beslutat att matchen får genomföras på Borås Arena.