Volontäruppdrag

ACCREDITATION

Din uppgift är att se till att media, VIP och volontärer m.fl. får en ackreditering som berättigar tillträde till specifika områden på arenan. Du kontrollerar legitimation, jämför med ett dataregister och skriver ut ackrediteringen på plats med hjälp av UEFA:s ackrediteringssystem. Det är viktigt att du har god datavana och är stresstålig, noggrann och serviceorienterad. Du kommer vara stationerad i ackrediteringscentret på arenan. Denna befattning kräver att man är tillgänglig mellan den 16-24 maj.

CEREMONIES

Din uppgift är att assistera under ceremonierna som äger rum före och efter matchen. Du är stresstålig, driftig och punktlig. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av organisering av idrottsevenemang. Denna befattning kräver att man är tillgänglig mellan den 21-24 maj.

COMMERCIAL OPERATIONS

Assistant Youth Programme
Din uppgift är att ta emot, öva med, underhålla och hålla reda på maskotar, flaggbärare samt bollkallar. Du är pålitlig och serviceorienterad. Då många av deltagarna är barn och ungdomar så är det en fördel om du har erfarenhet av att jobba med ett ungdomslag, på en skola eller liknande. Denna roll kräver att man är tillgänglig mellan den 22-24 maj.

Assistant Marketing Operations
Din uppgift är att stödja UEFA:s Marknadsavdelning i olika delar. T.ex. genom att bistå i uppsättningen av partnerfrämjande aktiviteter på och runt arenan och bistå med förberedelserna av biljetter, parkeringskort, presentförpackningar, etc. Du är pålitlig, flexibel och initiativrik. Det är en fördel om du har intresse och tidigare erfarenhet av marknadsföring och sponsring. Denna roll kräver tillgänglighet mellan den 21-24 maj.

MARKETING/LEGAL

Din uppgift är att gå runt i stadionområdet/city under matchdagen och övervaka kommersiell verksamhet samt att identifiera och rapportera verksamhet som strider mot UEFA:s kommersiella partners rättigheter. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska och har tillgång till en smartphone med tillräckligt med minne för att spara många bilder/kartor/meddelanden under matchdagen.

Du är flexibel och serviceorienterad och det är en fördel om du har intresse och tidigare bakgrund inom juridik eller marknadsföring och har god lokalkännedom om Stockholm och Solna. Denna befattning kräver att man är tillgänglig på matchdagen den 24 maj.

VOLUNTEER MANAGER

Din uppgift är att assistera volontäransvarige på plats i volontärcentret – hjärtat i volontärverksamheten under turneringen. Du hjälper till att svara på frågor från dina volontärkollegor, håller ordning och reda i volontärcentret samt sköter vissa administrativa uppgifter. Du är glad, öppen, vänlig och hjälpsam. Denna befattning kräver att man är tillgänglig den 20-25 maj.

HOSPITALITY

Din uppgift är att stödja Hospitality-teamet med gästhantering och personalcateringrelaterade tjänster. Du är representativ, serviceorienterad och problemlösare och pratar både svenska och engelska flytande. Denna befattning kräver tillgänglighet mellan den 18-25 maj eller 24 maj.

LOGISTICS OPERATIONS

Din uppgift är att bistå lageransvarig inom olika områden, t.ex. med inventering av gåvor, presentreklam, uniformer m.m. samt transport och distribution till hotell och andra platser. Du är pålitlig, har god organisationsförmåga, van vid fysiskt arbete samt har god lokalkännedom om Stockholm och Solna. För denna befattning är körkort ett krav och gaffeltruckkörkort är en tillgång. Denna befattning kräver att man är tillgänglig den 15-25 maj.

MATCH OPERATIONS

Assistant Match Organisation Volunteer
Din uppgift är att assistera och ge service till de två finalistlagen och tävlingsfunktionärer. Detta innebär att förbereda sportmaterial som träning och matchbollar samt att sköta förberedelser inför organisationsmöten. Du har stresstålig, pålitlig och har god organisationsförmåga. Det krävs att du kan jobba obekväma arbetstider och eftersom det är en mycket ansvarsfull roll får du dessutom gärna vara 25 år eller äldre. Denna roll kräver att man är tillgänglig mellan den 22-24 maj.

Doping Control Chaperons Volunteer
Din uppgift är att assistera vid en eventuell dopingkontroll. Det innebär att informera berörda parter samt se till att det praktiska fungerar kring dopingkontrollen. Då det är en mycket ansvarsfull roll får du dessutom gärna vara 25 år eller äldre. Du är seriös och hanterar känslig information med diskretion. Denna roll kräver att man är tillgänglig på matchdagen den 24 maj.

MEDIA OPERATIONS

Din huvuduppgift är att representera UEFA Europa League-Finalen 2017 och ge god service och göra information tillgänglig för mediapersonal. Dina uppgifter varierar från administrativt stöd, kontroll av tillgänglighet i de olika mediaområdena, förflyttning och installation av utrustning till utdelning av mediavästar och mat & dryck.

Din arbetsplats är mediacentret men kan också variera på arenan. Du är serviceinriktad, flexibel, stresstålig och har ett stort intresse för media och fotboll. Du talar med fördel något annat språk utöver svenska och engelska. Denna befattning kräver tillgänglighet mellan den 22-24 maj.

TICKETING

Din uppgift är att stödja teamet för biljettförsäljning vid biljettkontoret på arenan. Din huvuduppgift är att kontrollera sittplatserna på arenan, verifierar att platserna överensstämmer med biljetterna samt att sittplatserna märks på ett korrekt sätt. I arbetet ingår även att testa systemet och att hjälpa till med problemlösning.

I vissa fall kan arbetet kräva att stödja UEFA med sista-minuten försäljningar samt att sälja paketlösningar till olika kunder. Du har en god administratör, är pålitlig och har lätt att kommunicera på engelska. Denna befattning kräver tillgänglighet mellan den 20-24 maj eller 23-24 maj.

TRANSPORTATION

Welcome Volunteer
Som volontär för transport välkomnar du Fotbollsfamiljen, sponsorer och TV-bolag vid flygplatsen. Du är första kontakten med UEFA Europa League-finalen 2017 för många av människorna som arbetar med och besöker evenemanget och har därför en ytterst viktig roll. Arbetet innebär att ge information, scheman och annan nödvändig information.

Volontärer kommer att hjälpa till med de processer som implementerats vid flygplatser, såsom hjälp med utlämning av bagage. Rollen kräver god social kompetens och kommunikationsförmåga, flytande tal i svenska, engelska och gärna andra språk. Arbetet kan innebära att stå upp under lite längre perioder. Denna befattning kräver tillgänglighet mellan den 22-24 maj.

Fleet coordinator
Du bidrar till att transporterna flyter på, på ett säkert och smidigt sätt. Du ser också till att nya bokningar blir ombesörjda, fördelar bilar till chaufförerna samt ser till att rutiner före och efter körningar genomförs. Du är en god organisatör, stresstålig, duktig på att kommunicera både på engelska och svenska och har god datavana. Denna befattning kräver tillgänglighet mellan den 17-26 maj.

Dispatch Coordinator
Du skapar och administrerar körscheman för chaufförer. Kontrollerar att scheman och ombokningar hanteras på ett bra sätt. Svarar på frågor som inkommer från hotell och flygplatser gällande transport. Du är en god organisatör, stresstålig, duktig på att kommunicera både på engelska och svenska och har god datavana. Denna befattning kräver att du är tillgänglig mellan den 17-25 maj.

Chauffeur
Om du har körkort och har en god lokalkännedom om Stockholm och Solna så passar rollen som chaufför för UEFA Europa League-finalen 2017 bra för dig. Vi ser gärna att du är ansvarsfull och serviceinriktad, har ett gott humör och goda språkkunskaper. Som chaufför transporterar du inte bara besökare, det kan hända att du också får köra viktiga bud. Du tar väl hand om den bil du kör och i uppdraget ingår även bilvård.

Ditt uppdrag som transportvolontär blir första och avslutande intrycket av hur vi arbetar med UEFA Europa League-finalen 2017 i Stockholm, så ditt arbete som chaufför är av största vikt. Denna befattning kräver tillgänglighet mellan den 19-25 maj eller 22-25 maj.

TV OPERATION

Stödjer TV-teamet med genomförande av sina uppgifter samt ger god service till TV-bolag på och utanför arenan. Arbetar som ett administrativt stöd genom att förbereda mötesdokument. Sköter kontoret och hjälper till med att distribuera mat och dryck. Du är en mycket god organisatör, pålitlig, flexibel, positiv samt har förmåga att arbeta proaktivt. Det är en fördel om du har grundläggande erfarenhet av kontorsarbete. Denna befattning kräver tillgänglighet mellan den 22-24 maj.

VENUE MANAGEMENT

Din uppgift är att hjälpa till med att sköta kontorsområden på arenan, samt ger stöd till kontorspersonal med diverse uppgifter för att genomföra UEFA Europa League-finalen 2017 i Stockholm. Uppgifter kan innebära, att i rollen som receptionist, ge första intrycket av finalen till många av våra gäster. Rollen kan också innebära att sprida information till personal, inventera kontorsmaterial, svara i telefon och hjälpa gäster med att hitta rätt.

Du är en mycket god organisatör, pålitlig, flexibel, positiv samt har förmåga att arbeta proaktivt. Det är en fördel om du har grundläggande erfarenhet av kontorsarbete. Denna befattning kräver tillgänglighet mellan den 16-25 maj.

VIP SERVICES

VIP services är ansvariga för både svenska och internationella gäster, VIP-gäster och välkomstservice under UEFA Europa League-finalen 2017. Servicen erbjuds vid flygplatser, på hotell och på arenan. Arbetet kan innebära att ge service till nyanlända gäster, men även att hjälpa till att förbereda mötesrum på annan plats.

Som representant för VIP-service har du en stark känsla för service och de små detaljerna som gör stor skillnad. Du är noggrann, har goda kunskaper i engelska, är flexibel och stresstålig. Denna befattning kräver tillgänglighet mellan den 21-24 eller 23-24 maj.

CITY OPERATIONS

I denna roll ansvarar du för att visa vägen eller ge information till fans, turister och/eller invånare från Stockholm som är på väg till matchen och/eller är intresserade av UEFA Europa League, Stockholm eller evenemanget. Rollen innebär också att se över säkerheten vid specifika "Meeting Points". Vissa volontärer kommer att arbeta med Trophy Tour och andra sidoevent till finalmatchen. Du är öppen, vänlig och mycket serviceinriktad. Du har lätt att kommunicera både på svenska och engelska. Denna befattning kräver tillgänglighet mellan den 20-24 maj.

SPECTATOR SERVICES

Din uppgift är att välkomna alla gästerna till arenan och hänvisa dem rätt vid både ankomst och hemgång. Du finns till för att svara på enklare frågor som rör arenan, turneringen och staden. Det är därför en fördel om du har besökt arenan tidigare och "känner dig som hemma i stan". Du är öppen, vänlig och mycket serviceinriktad. Du utför ditt uppdrag i eller i direkt anslutning till arenan. Denna befattning kräver tillgänglighet mellan den 23-24 maj.

TECHNICAL SERVICES

"Technical Services" och "Overlay project" arbetar med planering och implementering av service och temporär infrastruktur som efterfrågas internt eller externt av kunder som arbetar på arenan. Arbetet innebär att skapa miljöer med de existerande förutsättningar på arenan och krav som uppkommer i samband med stora idrottsevent som UEFA Europa League.

Arbetet berör områden såsom ström, vattentillförsel, temperaturkontroll, sophämtning, radiosignaler, ljudsystem och liknande. Du är välorganiserad, flexibel och har god kommunikativ förmåga. Det är en stor fördel om du är händig och har en teknisk bakgrund där en utbildning inom elektronik är ett stort plus. Denna befattning kräver tillgänglighet mellan den 22-24 maj.

Upplagt av: volunteer@svenskfotboll.se